10 Carian Popular Google Malaysia

Hari ini aku rasa nak menghasilkan entry yang aku dapat dari lebai google. 10 carian yang paling popular digoogle Malaysia yang telah dikeluarkan oleh News Straits Time dengan sedikit ulasan gaya onlajer.

Carian popular google

1. NADIA ZAHARI
Yang ini aku memang kurang ketahui ceritanya, Kalau mengikut catatan NST dia adalah seorang jurugambar yang meningal dunia akibat kemalangan jalan raya – Al-Fatihah dan Takziah untuk keluarga arwah.

2. EGYPT NEWS/MESIR
NST mencatatkan Malaysia akan membawa pulang lebih kurang seramai 3300 penuntut daripada bumi firaun yang sedang bergolak. Untuk artikel ini aku langsung tidak membuat suatu artikel secara langsung kecuali menkongsikan artikel daripada Hizbut Tahrir dipage onlajer. Dan dari ku sekali lagi musuh – musuh islam memang suka melihat perpecahan diantara umat Islam.

3. QUNUT NAZILAH
Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) menyeru Rakyat Malaysia yang beragama islam untuk membuat sembahyang hajat dan aku juga berkongsi artikel tentang Qunut Nazilah yang terang – terang aku copy dan paste daripada PDF MUIS yang dikeluarkan pada tahun 2006.

4. ELECOLDXHOT
This Malaysian group won the bronze medal at the World Hip Hop Dance Championship in Las Vegas.
Yang atas ini aku terus copy dan paste nampak sangat aku kurang tengok tv lebih – lebih siri Melodi.

5. NEW PROTON/PROTON BARU
Yeah entry ini yang aku paling seronok tak semena – mena earning 8share aku meningkat dengan secara mendadak dan pada masa entry inilah baru aku tahu ada program exchange diantara kalangan blogger. Err bro boleh kita buat taktik ini kah,kah,kah (langsung tak ada cabaran)

6. VALENTINE’S DAY
The Chinese Valentine’s Day was celebrated on Aug 13.
(yang ini aku memang tak nak ambil port)

7. EPL/BARCLAYS PREMIER LEAGUE
Yeah ini pun aku suka walaupun semasa musim perpindahan aku ingin bertukar team namun aku batalkan sahaja niat aku kerana berberapa kenalan aku mehalang aku daripada menjadi lalang keh,keh,keh go guners yeah!

8. VIPER CHALLENGE
Lama pulak aku tak pergi sepang kali terakhir secara live sewaktu Merdeka Endurance Tahun 2003, wah dah sepuluh tahun rupanya. dan untuk Viper challenge aku memang tak tahu apa yang aku tahu baru berberapa hari yang lepas aku baru berpeluang menonton fast 6,Watak awek Han tu dah mati ya rupanya.

9. ADNAN SEMPIT 3
Yeah nak juga lah tengok cerita ini aku harap raya tahun depan cerita ini akan bersiar hehe

10. FATIH SEFERAGIC
Yang ini baru aku tahu dan aku memang nak ambil tahu tentang imam muda bosnia yang mempunyai suara yang cukup merdu. Maknanya selepas ini aku mula lah akan bertanya kepada lebai google siapakah sebenarnya.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

28 Comments

  1. titan
    Twitter:
    September 2, 2013
  2. Hazmin Hamudin September 2, 2013
  3. Irwan Alessa
    Twitter:
    September 2, 2013
  4. Strider September 2, 2013
  5. AUC
    Twitter:
    September 2, 2013
  6. encikarman
    Twitter:
    September 2, 2013
  7. WRizuan
    Twitter:
    September 2, 2013
  8. Khairul Zamri
    Twitter:
    September 2, 2013
  9. kakiblog September 2, 2013
  10. incik September 3, 2013
  11. Mohd Shubhi
    Twitter:
    September 3, 2013
  12. Rina September 3, 2013
  13. suri™ September 3, 2013
  14. Hafizul
    Twitter:
    September 3, 2013
  15. puanbee September 3, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge