5 Alatan elektrik yang patut ada di rumah anda

Anda baru sahaja membeli sebuah rumah baru. Dan anda pasti tengah terfikir apa yang patut anda beli dahulu sebelum anda mula bercadang untuk pindah kerumah anda.

Dibawah ini saya cadangkan 5 Alatan elektrik yang patut anda beli sebelum anda memikirkan yang lain…

kedai alatan elektrik murah

Lampu Elektrik

Sebenarnya untuk lampu ini tidak kisah lah anda nak guna lampu kalimatang atau lampu Led yang boleh bertukar -tukar warna.
Apa yang penting rumah anda perlu ada lampu. Anda beli lah rumah baru pasti nya yang ada 3 wayer yang keluar dari siling rumah tersebut..
Lampunya takde. Munkin yang ada hanyalah PVC connector yang siap sedia dijolok wayer life,neutral dan earth.

Anda mahu survey jenis – jenis lampu dan harganya —> Kedai Lampu Online

Kipas Angin
Kipas angin juga boleh dikategori sebagai alatan yang penting untuk rumah anda.
Kecuali anda memang tak kisah dengan rasa bahang dan anda memang jenis manusia yang tak suka kena angin…Jika bergitu anda boleh abaikan tentang cerita kipas angin ini..

Kipas angin yang paling popular sudah semestinya yang murah, Biasanya Jenis tiga bilah dan mengunakan regulator . Harga yang paling Murah sekitar RM130 hingga RM150. Ada bermacam jenama tetapi yang paling popular dan tahan lasak sudah semestinya KDK.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
2 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
3 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

Tinggal harganya sahaja yang kekadang tidak masuk akal. Lebih – lebih lagi yang mengunakan Remote dan punyai kebih dari tiga bilah. Mahu menjangkau RM500. Namun bergitu walaupun harganya agak tinggi ia masih lagi dikira TIP – TOP,ada harga ada rupa maa.

Anda mahu membeli kipas angin ?, Sila Survey dari sini… KIpas Angin Online

Telivision
Mulanya saya mahu menulis peti sejuk, Tetapi apabila Telivision adalah salah satu benda yang paling patut ada dirumah, Saya tulis ia berada dikategori no3.
Walaupun mata dan tangan ada di smartphone. TV masih perlu dibuka supaya dapat lah kita selang selikan menonton antara skrin Phone dan skrin TV.
Ya lah tanpa TV pasti anda rasa hidup anda membosankan. Susah lah nak lihat JDT VS Perak nanti.

Lagipun kalau semua takde TV kesian lah astro. Kang takde pelangan karang…
Jom Survey TV terbaik yang berada Dipasaran.

Peti Sejuk
Orang bujang pun tahu nak beli peti sejuk. Dah ada peti sejuk nanti boleh lah beli ikan,ayam dan daging.
Bulan pertama conform peti sejuk penuh masuk bulan kedua kosong je bang haha.
Untuk yang berumah tangga lain pula ceritanya Bulan pertama tersusun Rapi masuk bulan kedua dan seterusnya mak ehh banyaknya barang dalam peti.
Harap – harap boleh guna lagi hihi.

Dah Jom kita survey Peti Sejuk Gedabak (Besar)

Mesin Basuh.

Haha tanpa yang ini pasti agak merepotkan sesetengah suri rumah mahupun penghuni rumah..
Orang bujang boleh la hantar DOBI. Yang dah berumah tangga pasti nak jimatkan belanja tak kan nak sentel berbakul – bakul, Siang dah kerja penat pulak tu.
Jadi dengan ada mesin basuh boleh lah membasuh sambil memasak. Dua kerja dalam satu masa bijak bukan.

Meh kita Survey Mesin Basuh..

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

8 Comments

  1. anuar August 31, 2016
  2. egtukar September 3, 2016
  3. Introducer maybank September 20, 2016
  4. Doa Qunut September 21, 2016
  5. ican mori October 1, 2016
  6. Malaysia Sentral October 3, 2016
  7. musadun October 5, 2016
  8. Ato October 6, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!

%d bloggers like this: