5 Produk yang akan memudahkan anda pada hari raya ini

Sebelum  bermula saya ingin meminta maaf dahulu. Andai kata Artikel, 5 Produk yang akan memudahkan anda pada hari raya ini ,seperti mendahului masa atau orang akan kata baru sahaja puasa tetapi sudah sibuk nak berhari raya.

Bukan saya  bermaksud bergitu , tetapi jika difikirkan jangka masa sebulan puasa ini adalah bergitu singkat. Lebih lagi jika anda memang seorang yang bekerjaya. Lepas Sahur je dah Subuh. Buat aktiviti sedikit dah nak siap pergi kerja.Petang dah nak sediakan buka dan terus maghrib ,isyak dan terawih.

Dengan cycle ini je , saya rasa anda sudah cukup sibuk . Dan merasakan yang  Ramadan seperti sepantas kilat ingin berlalu.

Okeh untuk 5 Produk yang saya rasakan amat berguna di hari lembaran ini adalah seperti berikut : –

1-ThermoPot.

Sebenarnya produk ini sudah tidak bergitu asing lagi. Jika anda ada dispenser air panas dan sejuk secara automatiknya produk ini tidak akan berguna lagi. Dah boleh hantar balik kampong atau hadiahkan sahaja pada sanak saudara .

Thermopot ini menjadi sangat penting apabila ada tetamu  yang datang secara mengejut.  Lebih – lebih lagi pada waktu malam. Dan pada masa itu juga anda mahu cepat  menyediakan minuman panas. Jadi disini lah kemudahan Thermopot untuk anda.

Nak! Survey Thermopot ? – Masuk sahaja dari sini.

2-Microwave

Anda memang dah penat berhari raya. Ada lauk yang mahu dipanaskan dengan segera. Atau anda mahu terus tidur kerana keletihan yang teramat sangat.

Waktu ini lah anda akan terfikir mahu memiliki microwave supaya makana left over bpoleh dipanaskan dengan segera.

Walaupu kekadang kalau dah ada pun seperti tidak berguna hahaha. – Microwave SHARP

3- Coffee maker

Hah yang ini sebenarnya khas untuk yang bujang – bujang. Dah tu hari raya kan Mesti ada yang nak melepak samapai jauh malam. Almaklumlah setahun jumpa sekali.

Time inilah nak kena kopi sampai pagi, Cuma masalahnya kalau letak dekat teko biasa akan jadi sejuk . Jadi kalau dekat kopi mixerkan akan sentiasa panas – panas.

-Nak survey coffee maker-

4-Pressure Cooker

Yang ini akak –akak mesti nak guna. Lebih – lebih lagi abang – abang dah tersilap beli daging . Orang nak yang tempatan sekali dia belasah yang import. Mana tak kejung macam plastic jika tidak dimasak dengan sempurna.

Jadi untuk memudahkan  kerja dan memendekan masa . Pressure cooker ini memang sesuai sekali untuk memasak daging dan ketupat .

-Anda boleh terus pilih dari sini-      

5- Seterika Ajaib

Sebenarnya yang ini saja je saya letak. Benda ini memang pun semua rumah ada . Dan kalau tak percaya anda check setiap rumah yang berkeuarga  diMalaysia . semuanya ada.

Tapi satu je la. Kalau dah hari Raya time ini lah anda akan rasa patut ada dua,tiga disebabkan adik beradik dan anak buah anda berderet nak tunggu giliran mengosok pakaian.

Waktu seperti ini lah kemungkinan besar anda akan berharap ada Philips Steam Iron Generator yang mudah untuk mengosok pakaian.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

10 Comments

  1. anuar June 1, 2017
  2. titan
    Twitter:
    June 3, 2017
  3. Wan Zawawi
    Twitter:
    June 4, 2017
  4. mrhanafi June 4, 2017
  5. Ikhwan
    Twitter:
    June 5, 2017
  6. reezluv June 7, 2017
  7. Hazmin Hamudin June 8, 2017
  8. Lea Azleeya June 9, 2017
  9. lokman June 14, 2017
  10. RAIHANAH AHMAD June 18, 2017

Leave a Reply

CommentLuv badge