Aircond murah berapa harga yang anda sangup bayar kepada kontraktor

Ahaa, ada orang kata untuk mereka yang pasang aircond ni dah boleh dilabel sebagai orang yang “have,have” . Orang biasa – biasa kena fikir banyak kali. Dah fikir banyak kali pun , tujuh puluh peratus akan post pont kepada masa yang sesuai dan seterusnya tak jadi pasang hahaha.

Serius saya rasa orang seperti ini saya tak ramai yang saya boleh jumpa dalam zaman sekarang ni. Kalau zaman 90an kebawah memang.laa. Rockstar pun masih nak niaga ikan masin. Jadi nak ada aircond. Jangan mimpi la bhai, kena rajin usaha baru hajat tercapai.

Zaman sekarang ini kalau kita Pasang sampai empat, Lima Biji orang dah tak kesah . anda ada harta ka, takde harta ke yang penting ada kemampuan untuk membeli ,memasang dan ada kemampuan untuk membayar bil elektrik, semua boleh jadi.

Lagipun anda mahu seisi keluarga anda berasa selesa.

Dengan suhu dingin dan nyaman. Nak tidur malam pun sedap, nyenyak baru lah awal pagi boleh bangkit.

Boleh buat tahjud dan taubat minta rezeki melimpah ruah.

Takde rasa beban dunia, boleh tumpu untuk akhirat hendaknya..

Sepanjang karier saya dalam dunia kejuruteraan dan pemasangan alatan elektrik, Ada yang bertanya kepada saya tentang Aircond murah.

Soalan mudah tapi susah juga hendak jawab. Maklumlah jawaban mesti menepati keinginan orang yang bertanya.

Aircond sama pemasangan nak murah.

Murah tu takdelah murah sangat , Harga tu sebenarnya ikut budget yang kita boleh keluarkan.

Kalau ikutkan tempat yang kosong, takde soket elektrik.,Pakej seunit aircond termasuk pemasangan dan pendawaian boleh capai RM1000.

Ini baru aircond 1HP ya, belum HP untuk unit yang lebih besar lagi.

Lagipun upah pasang yang dah ada wireing , back to back biasanya bermula dari RM150.

Nak lagi murah kena pandai NEgo,

Tapi kalau murah sangat , Atau kita minta harga dikurangkan secara melampau , Takut orang yang pasang nanti akan bosan, Pasang pun main cincai janji jalan.

Sebaiknya kena give and take, Tunjuk apa yang kita nak, Bincang harga yang terbaik dan pantau mereka time pasang.

Baru kedua – dua belah happy…

Dan dari saya,untuk anda yang tengah nak cari aircond murah.

Tawaran terkini Aircond 1Hp Hisense

Hisense R410A Air Cond – 1HP (HAC-09DJN) RM688 – Klik sini :- Kedai elektrik awak
Hisense HAC-09DJN 1.0HP RM643 Klik sini : – Kedai elektrik saya

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

4 Comments

  1. Hans March 8, 2018
  2. semakkini March 9, 2018
  3. nikkhazami
    Twitter:
    March 10, 2018
  4. Hamidah Ahmad March 12, 2018

Leave a Reply

CommentLuv badge