Aircond York masih lagi Jenama nombor satu

0
460

Musim panas seperti ini mesti ramai yang tengah berkira nak beli Aircond atau penghawa dingin.

Biasalah orang – orang seperti kita ini memang tak berapa nak tahan dengan keadaan suhu panas yang melampau…

Lebih panas lagi apabila ramai menulis fenomena Equinox yang datang keMalaysia. Dari jam 12:00 tengah hari hingga 3:00 petang. Suhu akan turun naik hingga 40 darjah Celsius… Ini boleh menyebabkan penyahhidratan dan strok matahari.

Dari keadaan berginilah banyaklah peniaga – peniaga kedai elektrik mengambil kesempatan untuk menjual penghawa dingin yang mereka rasa mereka menjualnya dengan harga patut.
Malah sesetengah daripada mereka ada juga menawarkan jenama – jenama yang kurang dikenali tetapi dengan harga yang jauh lebih murah daripada pesaing mereka.. ”

Namun bergitu… oleh kerana mindset kita sudah terpahat dengan jenama “York” yang kita angap ia adalah jenama penghawa dingin yang terbaik sepanjang zaman …Walaupun sesetengah daripada kita sudah mengetahui Jenama York Malaysia Sudah Bungkus… Sudah diambil alih oleh Daikin.. Tetapi mereka tetap mencari jenama kesukaan ramai ini… Sebenarnya tiada beza york atau daikin, sistem dan teknologi masih lagi serupa.. Malah split unit York dan Daikin ini juga masih boleh digabungkan…(Untuk sesetengahnya , mengikut Horse power dan model)

Namun atas insetif syarikat jualan peralatan terbesar di Malaysia mereka masih lagi mengedarkan Jenama York untuk pasaran disini.

Model penghawa dingin yang paling laris dan telah mendapat permintaan tinggi daripada mereka adalah daripada model York (R410A) YSL3F10/YWM3F10 Wall Split Air Conditioner 

Penghawa dingin split unit 1horse power ini bergitu sesuai untuk bilik tidur berukuran sederhana besar. Dengan jaminan setahun . Malah respon – respon pembeli pada halaman jualan mereka sangat memberangsangkan.. Anda boleh menyemak disini untuk melihat Promosi terkini  mereka –York 1HP Aircond..

Previous articleMendapatkan Buku- Buku panas Di Internet
Next articleKos Pemasangan Penyaman Udara
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here