Antara The Hobit Dan Seven Son Mana Yang Tak Payah Tonton

Ok untuk edisi catatan kaki wayang awal tahun 2015, aku sengajalah nak hasut korang supaya tak payah lah tengok filem yang aku rasa lebih gempak, apabila menonton trailer daripada menonton full movie.
Sebab utama apabila anda menonton trailer pasti anda akan kagum apabila binatang purba yang menganas ditonjolkan untuk santapan mata. Pasti hati anda akan meronta – ronta untuk menontonnya, lagi best jika 3D IMAX.

Untuk filem berdurasi 1jam 45minit dengan tiket mencecah sehingga RM23 rasa sangat tidak berbaloi. Untuk filem yang baru hendak dikenali lebih baik cari lah pangung yang tak ternama satu tiket RM10 .

Untuk filem yang sudah ternama , walaupun 3D Imax rasanya memang masih berbaloi jika durasi filem dalam 2jam 30minit.

Empat orang sekeluarga, lebih elok tempah tiket kerusi sofa . Senang sedikit untuk membuat pantuan anak -anak . lebih – lebih lagi jika ada adegan yang membabitkan suami isteri.

Untuk tontonan umum saya syorkan masuk kedalam pangung ngam , ngam masa tayangan . ini kerana saya sudah terjumpa filem kanak – kanak , Iklan untuk orang dewasa , Walaupun iklan hanya mempromosikan Apartment dan Aiskrim. Cis pak aji dan mak aji terpaksa alih perhatian anak – anak untuk menonton iklan.

Antara The Hobit Dan Seven Son Mana Yang Tak Payah Tonton

THE HOBBIT: THE BATTLE OF THE FIVE ARMIES

Dua – dua filem berkisar kepada dunia fantasi, ada pedang, ada baju besi dan ada naga. Dua – dua ada imax satu filem 2jam setengah , satu lagi 1jam tiga suku.

Tetapi apabila menonton the hobit diawal babak filem ini sudah mula memancing minat penonton dengan jalan cerita yang mudah difahami , rasa untuk menonton filem ini memang berbaloi daripada filem anak ketujuh.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

14 Comments

  1. TehR
    Twitter:
    January 8, 2015
  2. Fadhil
    Twitter:
    January 8, 2015
  3. adarain
    Twitter:
    January 8, 2015
  4. suhiminain
    Twitter:
    January 8, 2015
  5. akubiomed January 8, 2015
  6. Noor Azlin
    Twitter:
    January 8, 2015
  7. suri January 8, 2015
  8. sabree hussin January 9, 2015
  9. Oja Samid January 11, 2015
  10. Ikhwan Fahmi
    Twitter:
    January 17, 2015
  11. Noriza Rahman
    Twitter:
    January 20, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge