Apa yang anda tidak tahu tentang kegunaan hair dryer murah

Aha sengaja saya nak tulis juga tentang apa kegunaan hair dryer yang anda miliki.

Biasanya kalau orang – orang perempuan yang memang free hair munkin mereka akan mengunakan hair dryer ini untuk blow rambut mereka supaya ia membentuk gelombang rambut mereka.

Atau pun budak lelaki yang baru nak up mereka akan tepek gel rambut dan mereka akan blow rambut mereka supaya boleh menjadi tercacak , persis budak – budak punk.

Dan dakyah yang munkin saya boleh fikirkan adalah , untuk suri – suri yang lambat mandi pagi tetapi nak mengeringkan rambut mereka, supaya apabila mereka memakai tudung takdelah rambut mereka lembab.

Rambut lembab apabila ia tertutup , kemunkinan akan menghasilkan bau yang kurang enak , atau mereka mahu mengelakan dari pening kepala disebabkan kepala masih basah disebabkan rambut yang tidak kering.

Di atas ini adalah sebahagian andaian yang mampu saya tulis.

Jenama murah seperti ini pun dah boleh buat banyak kerja.

Ada kemunkinan benar ada kemunkinan hanya sekadar tulisan imiginasi saya sahaja.

Apa yang saya nak tulis sebenarnya ialah tujuan pengering rambut , bagi tujuan kerja – kerja teknikal.

Ialah walaupun ada yang kata pengunaan ini lebih kepada petua untuk sesuatu pekara.

Jom kita baca apa yang boleh kita lakukan dengan hair dryer , selain dari mengeringkan rambut.

Road tax kereta, biasanya saya tak akan lekat direct ke pada cermin kereta hadapan, tapi tahun itu tahun first, sales man takde sticker khas road tax.

Jadi mereka belasah sahaja tampal terus dekat cermin kereta, hasilnya selepas setahun kita nak kopek terseseksalah. Jadi disini gunanya hair dryer adalah untuk mencairkan gam – gam yang telekat pada cermin kereta.

Anda hanya perlu blow direct kepada road tax kereta tersebut, Insha allah mudah lah untuk anda menangalkanya.

Ia sama juga lah konsepnya dengan anda yang mahu menangalkan sticker spiderman ataupun sticker boboiboy yang dilekatkan pada permukaan kabinet atau apa jua perabot yang ada dirumah anda.

Dan saya juga gunakan hair dryer untuk mengeringkan komponen elektronik yang tidak sengaja masuk air.

Suhu hair dryer biasanya dalam lingkungan 32 hingga 49 darjah Celsius .

Tapi bergantung jugalah jenama dan kualiti yang anda akan beli.

Ada yang suhunya sudah fix dan ada juga suhu yang boleh dilaraskan, termasuk kekuatan blower angin nya.

Nak beli hair dryer bermutu dengan harga harga terbaik…

Klik sini: Laman jualan Hair Dryer Malaysia

Nota :-
Tetapi untuk hair dryer ini ia memanglah tidak sesuai untuk kerja – kerja pengecutan getah penebat bagi tujuan insulation cable.

Yang ini anda perlu beli hot air blower .

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

Leave a Reply

CommentLuv badge