Apa Yang Kontraktor Mahu

Minum pagi hari ini aku ada berbual dengan rakan kroni sekerja , Alhamdulilah Rezeki beliau semakin melimpah ruah hasil daripada projek – projek kerajaan yang telah dimenanginya. Buat permulaan projek tidak adalah yang mencecah jutaan atau ratusan ribu ringgit . Cukuplah berberapa Belas ribu namun keuntungan yang diperolehi memang agak kasar sekali ,Lumayan seh..

Memang pada permulan beliau ada juga mengorban kan berberapa hari cuti tahunan untuk menjalankan promosi dan marketing dimana sahaja baik kilang, ladang, kolam penternakan sampai  kesekolah atau jabatan yang perlu khidmat baik pulih atau apa sahaja yang perlu dilakukan bagi memastikan segala operasi berjalan lancer.

Yeah gua percaya dengan pengalaman berbelas tahun yang ada gua memang agak yakin apa sahaja yang melibatkan teknikal  atau kerosakan yang biasa berlaku pasti dengan mudah beliau selesaikan. Satu ayat yang biasa diguna kan “sap,sap,soi” kacang jer.

Menurut beliau kalau sebulan dapat tiga,empat Job je pun dah cukup ah lebih dari gaji , spare part bukan mahal sangat yang mahal itu ilmu dan pengetahuan kita, dan ada lah sedikit Risiko 6 Bulan Jaminan oo ingat sekejap tu yang harga kena kasi up, supaya apabila berlaku kerosakan major dapat lah cover balik apa yang kita jamin , tak gitu?

Wah hebat lah bro , err kau ada kantau ke?

Kantau mana ada, kau kan tahu aku ada pergi menjaja jual nama dan kepakaran aku kat mana – mana berbekalkan Company profile yang kau buatkan pastu aku cuba lah baca – baca PANDUAN MEMENANGI TENDER  yang kau suruh download tu, hasilnya Alhamdulilah beb kalau sentiasa dapat projek Nampak gaya aku kena undur  kaki lah dekat company ini .

Wah dengan panduan itu sahaja kau dah boleh dapat banyak projek?

Tak de lah Panduan itu Cuma satu guide line aku nak bubuh harga dengan macam mana aku nak buat proposal, apa yang penting kena banyak follow up dengan banyakan lagi menampilkan diri dekat orang – orang yang mampu memberikan kita kerja.

“Lu pun sama apa der lu buat Blog pastu lu pergi jaja nama blog lu dekat sana – sini, nakj lagi best hari – hari lu kasi komen dekat blog femes dan glamour walupun orang tak datang lu bom dengan komen yang panjang – panjang supaya semua orang yang pergi dekat sana tahu kewujudan blog lu, Tak gitu?”

Hehe yeah bro sama la apa yang kontrak tor mahu ialah menang tender  dapat projek, Apa yang blogger mahu dapat trafik dapat duit hehe sama tak serupa tak bergitu.

Terus terang aku memang salute member aku ini kerja  sama company dengan aku tapi projek luar fuyoo memang hebat tak sia – sia dia menefaat kan E-book Panduan  Memenangi Tender E-.Perolehan.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

6 Comments

  1. titan
    Twitter:
    October 18, 2013
  2. Hazmin Hamudin October 19, 2013
  3. blogger lelaki
    Twitter:
    October 19, 2013
  4. hafizmd
    Twitter:
    October 19, 2013
  5. TehR
    Twitter:
    October 22, 2013
  6. adikensem October 23, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge