Apa yang Patut Ada Dalam Tool Box

Serius aku tengah pening dengan kerenah Apesal yang tiba – tiba aku rasa nak bahankan time itu lah server dia eror,  tak boleh nak masuk dekat site dia.

Oleh kerana perasaan bengang aku macam ter ada dalam diri , semacam nak tulis entri idea tak muncul – muncul lagi , Mukin apabila nak menulis entri biar ada rasa hepi walaupun entri boleh menjadi cerita yang mendatangkan ketidak puasan hati.

Apabila aku terpandang Tool – box ini barulah aku terfikir apalah benda yang sepatutnya aku tulis dalam entri kali ini, Memandangkan tempat aku kebanyakan kerja mengunakan tool jadi entri kali ini menceritakan apa yang patut ada dalam tool box.

Dan aku rasa paling kurang benda yang harus ada untuk seorang juruteknik adalah seperti:-

  • Player 8″
  • Adjustable 250mm
  • Adjustable 200mm (Cadangan memandangkan sudah ada yang bersaiz 250mm)
  • Cable shell 4″
  • Test Pen (tidak digalakan dicampur dalam tool box dikhuatiri akan rosak apabila berlaga antara satu sama lain)
  • Stanley Screw driver +  (berukuran 4″)
  • Stanley Screw driver –  (berukuran 4″)
  • Cutting KnifeCommon Ring spannar 7″- 24″
  • Cable crimping tool KH-8
  • Cable crimping tool smal type1.5-10.0mm Ball point Allen key set
  • Hammer small type (Cadangan)

Crimping ToolCRIMPING TOOL BUATAN CHINA

 Yeah ini adalah alatan tangan yang paling asas untuk seorang juruteknik atau kontraktor pemasangan yang patut ada. Untuk Tool box pula aku cadangakan tool box PVC yang berharga lebih kurang RM10 atau tool bag bersaiz 18″.  Tetapi jika untuk tahan lebih lama anda sangat digalak kan mengunakan tool box besi yang lebih tahan daripada tool box plastik atau pun tool bag. Namun jika anda seorang jurutera yang akan mengunakan peralatan ini dengan nisbah sebulan sekali pun belum tentu pengunaan Tool Box PVC adalah lebih digalakan.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

21 Comments

  1. akubiomed October 22, 2013
  2. blogger lelaki
    Twitter:
    October 22, 2013
  3. TehR
    Twitter:
    October 22, 2013
  4. TR October 22, 2013
  5. Akuro San October 22, 2013
  6. Denaihati October 22, 2013
  7. Zuan October 22, 2013
  8. papa mifz October 23, 2013
  9. profhariz
    Twitter:
    October 23, 2013
  10. adikensem October 23, 2013
  11. MyRitz October 23, 2013
  12. wazy
    Twitter:
    October 23, 2013
  13. titan
    Twitter:
    October 24, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge