Apa yang patut dilakukan untuk terus Berblog

Memang tidak dinafikan untuk menjadi seorang blogger yang berpengaruh dan dikenali bukanya mudah. kita mesti mempunyai serba sedikit ilmu yang boleh dikongsi oleh mereka yang inginkan maklumat yang boleh dijadikan rujukan. Lebih – lebih lagi bab buat duit dengan blog 🙂

Cabaran utama blogger pastinya apakah bahan atau cerita yang boleh ditransformkan menjadi suatu artikel yang menarik minat para pengunjung.

Tentunya kamu tidak mahu terus menerus membuat post entri copy paste atau mencedok berita daripada surat khabar. Pastinya kita mempunya buah fikiran atau cadangan yang boleh dikongsi untuk semua orang.

Antara salah satu cara untuk menghasilkan entri adalah kita mengulas kembali artikel yang pernah kita baca mengikut penilaian  kita. Walupun artikel yang kita hasilkan macam gampang atau kurang best tapi pasti nya artikel itu bukan copy paste.

Jika tidak pasti anda boleh sahaja baca apa jua artikel kegemaran anda dari sukan,makan mahupun bahan politik, angaplah seperti anda memberi komentar pada wall facebok rakan – rakan lebih – lebih lagi isu atau topik yang dibaca memang tidak sehaluan rasa jaki je ketika membacanya.

Teknik ini memang sangat mujarab untuk menghasilkan sesuatu entri lebih – lebih lagi dengan rujukan Kitab Merah Jambu cerita yang biasa pasti akan menjadi lebih ceria.

Setelah agak – agak mahir untuk menghasilkan entri sendiri mula lah kita promosikan dengan membuat komentar pada blog – blog yang lain. kamu mesti suka jika ada yang membeli dari artikel promosi yang kamu hasilkan itu.

Op satu trik dari aku Wordless Wednesday mesti kena terjah kerana disana anda tidak perlu membaca sehingga habis. Cuma perlukan sedikit imiginasi daripada gambar. Anda boleh mereka beribu macam jenis komentar untuk meningalkan jejak. Tapi awas komen harus berhemah jangan sekadar melepaskan batuk nanti kau juga jadi  bahan kutuk.

 Like Warrior For Blogger

Hehehe patut pun otai – otai blogger jarang buat wordless Wednesday – Mereka macam dah perasan  dia punya impak.

Selain daripada komentar Post pada facebook juga amat membantu, jika tidak masakan ramai orang yang gilakan like sehingga memaksa kita suka melalui script yang dipasang. Nasihat aku jangan pasang script like pada blog utama atau yang ber dot com, pasang hanya pada blogspot seperti  onlajer.net .

Pasanglah template yang mesra seo dan isi cerita sukan ke, artis ke apa sahaja yang kau suka asal bukan lucah atau ganas yang melampau.

click-hereMuat turun Script Suka Facebook disini.

Dan yang aku rasa sangat penting untuk mengrandkan lagi blog korang ialah dengan memasang template Foto Besar yang for sure hasil orang tempatan. Yang ini memang masih panas = panas lagi baru keluar dari oven . Setakat entri ini dihasilkan masih lagi 4 pemilik blog terkenal yang telah memilikinya. Dari bacaan yang aku tahu template ini memang mudah dikendalikan dan mempunyai rangkain sokongan yang memberangsangkan . Ala orang lama juga ni yang buat, Rasanya template ini pun mesra SEO .

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

26 Comments

  1. Irwan Alessa
    Twitter:
    November 7, 2013
  2. mohdridzwan
    Twitter:
    November 7, 2013
  3. papa mifz November 7, 2013
  4. fendy November 7, 2013
  5. Farid Adam November 7, 2013
  6. titan
    Twitter:
    November 7, 2013
  7. akubiomed November 7, 2013
  8. sensasi2020
    Twitter:
    November 7, 2013
  9. Akuro San November 8, 2013
  10. blogger lelaki
    Twitter:
    November 8, 2013
  11. TehR
    Twitter:
    November 8, 2013
  12. sabree hussin November 8, 2013
  13. cik tom November 9, 2013
  14. kakiblog November 10, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge