Apa Yang Saya Belajar Tentang Buat Duit Dengan Blogging

Tuan Mohamad Sabree Hussin bertanya kepada saya Apa Yang Saya Belajar Tentang Buat Duit Dengan Blogging?…

Macam nak pecah kepala saya fikirkan apa ayat – ayat yang sesuai untuk saya katakan apa ilmu yang saya belajar mungkin saya ini orang yang jenis tahu pergi rumah tok kadi
tetapi tidak tahu alamat sebenarnya. Tetapi itu semua bukan alasanya apa yang penting cerita tentang proses pembelajaran saya tentang ilmu buat duit dengan bloging.

  • Cerita saya, mula-mula buat onlajer.blogspot.com letak nota – nota kerja saya dengan set dekat kepala kalau aku kena out station boleh lah aku rujuk nota – nota yang ada sekurang nya takdelah aku nak bawa buku rujukan atau pendrive blogspot aku ada nota apa. tetapi secara tak sengaja terpergi blogspot orang lain tengok ada iklan, Wah saya pun nak letak iklan seperti mereka lah selepas proses pendaftaran dan letak – letak kod, walaa…. sudah ada iklan.
  •  Genap sebulan satu sen pun takde , maksudnya takde orang yang klik lah . hampa dan kecewa gua klik dan klik lah sendiri barang satu dan dua haha minggu seterusnya dapat 60sen sukanya haha.
  • Mengikut kajian gua blogspot gua macam langsung tidak menarik dan gua sendiri pun tidak pernah meletakan jejak dekat mana – mana tempat. Kesudahanya blog langsung tidak dikenali dan kadar trafik memang sunguh sedih sekali….
  •  Dan oleh kerana fikiran gua sudah menjadi “its all about money” walaupun lambat atau yang dihasilkan nya ciiput gua terus saja tulis dan tulis dan pergi kesana – sini dengan meningalkan jejak yang gua rasa berhemah.
  • Bina lagi blog – blog sampingan untuk suport blog utama walaupun sekarang ini blog sampingan yang menjadi utama dan blog utama sudah menjadi sampingan.
  • Oh lupa pula buat satu akaun Facebook gambar teh botol selama berberapa bulan dan tukar kepada gambar sebenar, hasilnya wow menakjubkan orang rupanya lebih suka lihat wajah kacak sebenar kita walaupun gambar itu sudah berusia lebih lima tahun hehe…
  • Dan seterusnya pendapatan daripada pengiklanan seperti terus menerus melekat pada blog.

Cek pertama Nuffnang

 

Jujur gua katakan proses pembelajaran tentang ilmu buat duit dengan bloging memang tak akan habis sentiasa ada kaedah yang terbaru yang patut dikaji. Orang kita pun kekadang nak beli melalui kita pun agak susah dipengaruhi. Oleh itu sabar dan sentiasa mahu belajar dari pada orang yang lebih berpengalaman dan berdoa diperolehi rezeki Insha-Allah ada juga rezeki anda disini.

Dengan terhasilnya entri ini bermakana saya juga ingin sertai mini contest Apa Yang Saya Belajar Tentang Buat Duit Dengan Blogging?. Dan sebagai menghargai penaja mini contest ini ….dengan senang hati nya saya letak ayat…

“Mini contest ini mendapat sokongan penuh blogger Pakar iaitu TitanJuan dan Suri.”

KIPAS & PENGHAWA DINGIN TERLAJAK LARIS
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
Peluang Untuk Bekerja Part Time Dari Rumah! Terima bayaran upah lumayan dan bekerja dengan syarikat dari seluruh pelusuk dunia sebagai pekerja part time dari rumah. Info Lanjut -KLIK SINI

20 Comments

  1. blogger lelaki
    Twitter:
    September 24, 2013
  2. titan
    Twitter:
    September 24, 2013
  3. Hazmin Hamudin September 24, 2013
  4. nasique September 24, 2013
  5. Anak Askar Pencen September 24, 2013
  6. sabree hussin September 24, 2013
  7. Mohd Shubhi
    Twitter:
    September 24, 2013
  8. zool
    Twitter:
    September 24, 2013
  9. Zuan September 24, 2013
  10. Juan
    Twitter:
    September 25, 2013
  11. Hafizul
    Twitter:
    September 25, 2013
  12. Irwan Alessa
    Twitter:
    September 25, 2013
  13. hafizmd
    Twitter:
    September 25, 2013
  14. kakiblog September 26, 2013
  15. encikarman
    Twitter:
    September 27, 2013
  16. Hanif Abdul Bahar September 28, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!