Ayam Dan Udang Goreng Tepung

Sepanjang syawal ini kalau aku pergi mana – mana open house mesti satu lauk yang jarang takde ialah ayam goreng. Ayam Goreng memang terbukti menjadi salah satu lauk yang paling disukai oleh rakyat 1 Malaysia..

Oleh kerana aku pun suka kekadang cuba juga nak buat yang ala – ala KFC walaupun telah tersedia tepungnya tetapi selalunya kurang menjadi walupun teknik daripada kotak tepung itu telah diikuti satu persatu.

Jadi oleh kerana aku nak tahu juga dia orang cakaplah kena gaul sekali dengan tepung beras dan peraplah dengan bahan yang kau rasa nak letak paling kurang garam,serbuk kunyit tepung kfc apa jua jenama dan tepung beras perap pastu nak goreng kau salutlah dengan putih telur kalau kau jenis sembarang atau berjimat terus gaul dengan kuning sekali dan goreng sehingga masak atau golden brown.

Udang Goreng Tepung

Jadi dekat bawah ini aku takdelah ayam goreng yang ada hanyalah udang yang aku cuba applykan teknik yang sama untuk mengoreng ayam so hasilnya kebabom memang macam pasar malam paling kurang pun modal bawah RM15 beli udang bersaiz AA satu keluarga boleh makan berbanding sepiring udang goreng separuh harga RM15 makan sorang.

Onlajer: Pergh gua rasa macam makin maju kedepan lah kalau makan ayam goreng nih nak makan ,makanan laut macam tak puas hati je dengan ikan kembong yang sudah mencecah RM10 sekilo dan tak sesegar dulu kala .

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

8 Comments

  1. Irwan Alessa
    Twitter:
    September 7, 2013
  2. Bahrain September 7, 2013
  3. titan
    Twitter:
    September 8, 2013
  4. Hazmin Hamudin September 8, 2013
  5. Hafizul
    Twitter:
    September 8, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge