Bagaimana Memelihara Kenderaan Warna Putih

Minggu ini kerap betul hujan rahmat turun untuk menyejukan suasana alam.

Pemilik kenderaan yang berwarna putih pastinya selepas waktu hujan ini menjadikan diri bertambah rajin dari selalu untuk membasuh kesayangan hati. walau pun jiran sebelah memperli – perli.

Muat Turun Percuma Panduan Penjagaan Kereta 

Dulu sebelum mempunyai kenderaan yang berwarna putih boleh lah nak kata hujan ka , ribut ka jangan tengelam sudah, takdela sibuk sangat nak cuci cukup la seminggu sekali atau kalau mata dah rasa sakit dengan keadaan.
Sekarang, “Darling! what happend to my car! why so celoreng – celoreng are we under atack” hehe. Biasa la hujan sekarang kan umpama membersihkan udara yang kotor segala debu dan kotoran akan jatuh dibawa air hujan. makanya kereta yang berwarna putih akan menampakan belang hitam angkara kotoran yang berada diudara.

Jadi untuk memilihara kenderaan putih supaya tidak berwarna kekuning – kuningan kena la rajin – rajin untuk membasuhnya selepas waktu hujan. Dan rajin sikitlah wax kereta itu dengan soft 99 yang kaler silver dan ada tulis For white car dan ada tulis Rain Drop. Ini bukan petua tapi saranan jiran aku yang lebih berusia.

Tapi sekali aku nak cari apa yang dia kata dan tunjuk tak dapat la pulak… semuanya tin biru dan tin silver meta. Mana boleh pakai bro gua punya kereta bukan metalic hanya solid white hantar kedai pun cuma boleh wax mana ada polish – polish.

So ada sesiapa yang boleh beri saranan supaya kereta putih kita tidak akan bertukar warna untuk selama – lamanya sila lah jangan malu jangan segan tingalkan lah komentar ada dibawah ini.

Survey harga shampoo kereta boleh lihat senari semak harga disini – Gedung penjagaan kereta.

Nota jari : Apa pun apabila bercerita tentang tip penjagaan kereta , sudah semestinya anda perlu mencari maklumat yang betul seperti yang tercatat pada halaman TipsKereta.com

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

32 Comments

  1. Oneblogsocial April 26, 2013
  2. hafizrahim
    Twitter:
    April 26, 2013
  3. amirulfaiz
    Twitter:
    April 26, 2013
  4. Mak Lagenda April 26, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      April 26, 2013
  5. titan
    Twitter:
    April 26, 2013
  6. zool
    Twitter:
    April 26, 2013
  7. Izzat Eshak April 27, 2013
  8. hanafi abdullah April 27, 2013
  9. TehR
    Twitter:
    April 27, 2013
  10. thaqibzaki
    Twitter:
    April 27, 2013
  11. Melastik Bintang April 27, 2013
  12. hatiputera
    Twitter:
    April 27, 2013
  13. Along April 27, 2013
  14. Along April 27, 2013
  15. Razlan April 27, 2013
  16. Khairul Zamri
    Twitter:
    April 27, 2013
  17. Hairul Azni
    Twitter:
    April 27, 2013
  18. daddydee April 28, 2013
  19. hafiz
    Twitter:
    April 29, 2013
  20. Asyrof Asri April 29, 2013
  21. Hazmin Hamudin May 1, 2013
  22. bukit gambang May 12, 2013
  23. Hafiszan Kamarudin
    Twitter:
    October 14, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge