Bayaran Komisen Pertama Lazada

Pergh blogger rupanya kena ada banyak blog untuk menjana pendapatan yang konsisten setiap bulan. Patutlah sifu ini selalu dapat makan Aiskrim dengan cedol.

ice-564944_640

Nampaknya aku kena ikut langkah blogger ini untuk menambah bilangan blog dan domain yang berbayar dan percuma. setakat 3,4,5 nampaknya belum lagi mampu untuk memberi pendapatan yang konsisten. Cuma berapa lama dan bila belum aku pastikan.

Lagi – lagi lah aku kerja makan gaji, time projek banyak memanglah , malam nak menulis terasa sebal. Mungkin disebabkan tekanan kerja yang banyak memerlukan kita berfikir. Lagi pun time dekat rumah mesti nak kena layan kerenah anak – anak. Tak bergitu?.

Takut apabila kita terlampau mengejar harta dan wang ringgit , anak – anak kita pula yang tak dapat kasih sayang sepenuhnya.

Jadi kalau korang yang mahu buat duit dengan blog , Silakan, kita alu – alukan. Pasaran diatas talian ini memang luas. Sesiapa pun boleh mendapatkan sale pertama ,kedua danseterusnya.

Tinggal bagaimana perancangan dan masa kita umtuk menulis dan mempromosikan artikel yang hendak ditujukan kepada bakal pembeli.

Anda Boleh Rujuk Ilmu SEO MERAH JAMBU En.Titan , tentang ilmu buat duit dengan blog ini.

Bayaran Komisen Pertama Lazada.

Komisen Lazada

Perasan komisen ini pun dalam bulan empat tempoh hari. Time tu banyak lah juga aku bertanya kesana kemari. Bagaimana nak claim Komisen ini. Dan Sifu Merah Jambu juga yang menerangkan bila aku patut bising jika komisen tidak dibayar.

Invoice Lazada

Tapi biasalah untuk mendapat yang kali pertama hampir sebulan lebih baru dia orang clear. Sejak aku mendapat komisen seperti ini barulah aku tahu apa yang perlu dilakukan . Dari pengalaman itu lah , aku sentiasa percaya akan selalu mendapatkanya.

Mungkin ada rakan bloger yang perasan produk lazada apa yang aku sering promosikan.

Anda juga mahu mempromosikan barang – barang dari LAzada . Anda boleh daftar disini secara percuma.Manalah tahu niche blog anda juga punyai persamaan dengan produk yang dipasarkan lazada.

Dekat sana macam – macam produk yang anda boleh cuba promosikan . Dari pakaian , Gadget alatan dapur hingga kan apa sahaja peralatan yang ada dirumah , Anda boleh promosikanya.  Terpulang lah sama ada anda mahu gunakan kaedah Facebook , email marketing atau Blog. Jika anda mahu mengunakan blog seaya sarankan anda baca dahulu panduan SEO Merah Jambu untuk dijadikan rujukan bagaimana mahu menghasilkan sale pertama dan seterusnya.

Daftar – Lazada /Rakuten – InvolveAsia 

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

25 Comments

  1. Dr Fattah June 9, 2015
  2. AUC
    Twitter:
    June 9, 2015
  3. Syahril Hafiz June 9, 2015
  4. titan
    Twitter:
    June 9, 2015
  5. reezluv June 9, 2015
  6. kakipromo June 9, 2015
  7. Ani Haryani June 10, 2015
  8. Anuar June 10, 2015
  9. musadun June 11, 2015
  10. myrujukan
    Twitter:
    June 11, 2015
  11. farisya June 12, 2015
  12. mrhanafi June 13, 2015
  13. sabree hussin June 13, 2015
  14. zool
    Twitter:
    June 13, 2015
  15. kak yatiadam
    Twitter:
    June 13, 2015
  16. azam mohd June 13, 2015
  17. Hairul Hissam June 17, 2015
  18. Jie Susanos June 17, 2015
  19. Sani
    Twitter:
    June 18, 2015
  20. abdfatah June 20, 2015
  21. Hafizul
    Twitter:
    June 23, 2015
  22. kaki pelangi June 24, 2015
  23. Hafiz Rahim
    Twitter:
    June 25, 2015
  24. Afiffuddin
    Twitter:
    August 7, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge