Pengalaman membeli mesin basuh Auto terbaik dengan harga murah

Pengalaman membeli mesin basuh Auto terbaik dengan harga murah ?…Tahu tak anda mesin basuh full auto saya yang pertama adalah mesin basuh berjenama Media berkapasiti 7kg.

Jika tak silap saya beli pada tahun 2006, Setelah sekiah lama mesin semi auto saya bertugas memberi khidmat terb aik untuk keluarga saya.

Masalah utama yang menyebabkan saya bertukar mesin basuh baru ialah, Keadaan tapak yang sudah reput dan juga Spin Motor sudah terbakar. Ini bermakna mesin ini hanya boleh berfungsi untuk bahagian basuhan.

Oleh kerana asbab ini saya terpaksa jugalah membeli yang baru, Disebabkan ketika itu Musim hujan pun macam ada kuat sikitlah.

Tetapi sebelum membeli itu saya juga ada berkira – kira untuk membeli Auto atau Semi Auto, Almaklumlah Jenama yang tak berapa terkenal pun sudah jejak RM700 ,800. Kira satu nilai yang banyak juga tu untuk cerita 10tahun yang lepas.

Jadi oleh kerna berkira dengan kemudahan, Ruang pengeringan yang besar dan beza harga antara Semiauto dengan auto saya dan isteri telah memilih untuk membeli sebuah MEsin Basuh Auto 7KG berjenama MEdia.

Habis tawar pun memang dapat RM700 dengan khidmat penghantaran mereka beri secara percuma.

Hahaha waktu itu saya tak akan cerita dengan rakan – rakan yang saya ada membeli jenama MEDIA disebabkan mereka lebih selesa dengan jenama yang lebih ump ada Nama dan gaya. Bentuk pun cantik.

Tetapi apa yang saya nak kata walaupun hanya berjenama MEdia dan berkapasiti 7KG ia sudah cukup untuk membantu saya sekeluarga mebasuh dan mengeringkan pakian dengan tidak banyak masalah.

Ok sahaja , Kalau tak salah saya untuk jaminan mereka ada memberi saya garis panduan ,Untuk keyboard atas mereka ada memberi saya jaminan sehingga 3 Tahun dan untuk motor selama 2 Tahun.

Dan serius saya memang tidak sempat untuk menebus apa – apa jua jaminan sehingga lah usia mesin basuh ini 7 Tahun mula lah ia banyak songeh. selalu keluar error . dan saya suspek capacitor sudah burn. Namun saya tidak juga membaiki sendiri, saya pangil juruteknik berdekatan untuk membaikinya. Dengan kadar RM70 mesin basuh ini dapat dibaiki.

Jika tidak silap saya saya sudah membaiki sebanyak tiga kali sehingga saya sudah tidak mahu membaiki lagi disebabkan body pada permukaan tapak mesin basun inisudah mula reput.

Dari saya mesin basun ini adalah yang terbaik dengan harga yang tidak berapa mahal, Malah ada offer terbaik dengan harga yang jjauh lebih murah dari yang pernah saya beli.

Anda Boleh sahaja menyemaknya dari sini untuk maklumat lebih lanjut dan tawaran harga terkini – Midea Fully Automatic Washing Machine 7kg

Pengalaman membeli mesin basuh Auto terbaik dengan harga murah

Color light grey
Model MFW-701S
Size (L x W x H) 51.5×52.5×90
Weight 54.5
Stainless Steel Drum with Metal Body
Magic Cleaning Filter
Power-off memory
Tempered Glass Window
Warranty period 1 Year
Warranty type Local Supplier Warranty

Untuk maklumat lebih lanjut sila kehalaman – Midea Fully Automatic Washing Machine 7kg MFW-701Shome

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

14 Comments

  1. Rozak August 4, 2017
  2. Bahrain
    Twitter:
    August 5, 2017
  3. Ikhwan
    Twitter:
    August 5, 2017
  4. nikkhazami
    Twitter:
    August 6, 2017
  5. Hidayah Azman August 6, 2017
  6. Anuar August 7, 2017
  7. thehaikal August 8, 2017
  8. raihanah August 8, 2017
  9. Miss BaNu August 18, 2017
  10. julinaalias August 18, 2017
  11. aiman August 20, 2017
  12. Sha Mohamed August 21, 2017
  13. Ronaldmohoni August 22, 2017

Leave a Reply

CommentLuv badge