Beli mesin ABC untuk Resepi abc spesial anda

Semuanya perlu dikira atau diatur dengan baik supaya peruntukan yang kita adakan dapat mencukupi. Ialah walaupun bulan puasa orang kata boleh lebih jimat disebabkan pagi dan tengahari kita tak berkunjung kedapu makcik kantin, tapi time nak buka mengalahkan peruntukan sarapan pagi dan makan tengahari.

Semua benda yang kita nampak sedap, sesedap cendol kacang santan kelapa ditambah dengan gula melaka..Pergh memang best.

Dalam hati kalau ada mesin kisar air batu, mesti kalau kita buat sendiri akan lebih power dan boom.

Sebenarnya kalau nak beli mesin kisar ni , tak mahal mana pun kalau yang manual, Pergi kedai hardware besar sikit mesti mereka ada jual. Syaratnya yang besar lah, kalau yang kecik kita macam kena oder bayar deposit dan tunggu.

“Proseduer” biasa la, lagipun kedai harware sekarang tak macam dulu, tauke dia tak mengenali kita . Tidak seperti zaman kedai logam dekat pekan kita. Zaman tersebut ramai tauke – tauke yang mengenali orang tua kita . Mereka boleh oder dahulu tanpa deposit, Walaupun harga mereka sudah kena potong hampir separu mereka mampu memberi perkhidmatan terbaik asal kan kita jadi beli dengan mereka.

Zaman sekarang , susah sikit le , walaupun mereka mampu memberi skim pakai dulu bayar kemudian tetapi harga yang mereka tawarkan sepertinya tidak boleh dipotong sama sekali.

Hanya mereka sahaja yang boleh beri diskaun yang entah betul ,entah tidak.

Jadi kita sebagai penguna,pembeli haru bijak memilih supaya kita tidak rasa tertipu , Dan sekarang sudah banyak website yang mampu menunjukan harga untuk kita buat perbandingan.

Okeh untuk anda yang sedang berkira mencari mesin kisar air batu, anda boleh mula survey dari sini…

 

 

Mesin Elektrik

Mesin Manual

Kalau yang rajin buat open house dan untuk kelainan boleh sahaja beli yang mengunakan kuasa elektrik, tak pakai untuk majlis sendiri , boleh juga buat iklan dekat group taman melalui whatapp – mengatakan anda ada mesin kisar airbatu elektri – khas untuk buat ABC spesial..

Lepas tu pandai lah anda nak bubuh pakej – pakej yang anda boleh bayangkan. Nak mudah sewakan sahaja mesin ,hihihi..

Okeh dekat bawah ini saya letak juga resepi ABC , jujur memang dari FB.

Homemade ABC

Bahan-bahan:
Ais sirap secukupnya- air + Perisa Sirap Ros + gula + pandan aiskrim – ikut perisa yg suka
Susu pekat
bahan tabur
kacang merah – dlm tin
jagung manis
kacang tanah goreng
jeli strawberry- atau apa2 perisa (guna yg segera) /cincau
choc rice
sedikit choc cair/topping choc
Cara buatnya:
1. Masak air gula, letakkan pandan dan perisa sirap. bila sejuk, bekukan semalaman.
2. Sagat ais batu dan masukkan ke dalam mangkuk.boleh guna penyagat sayur
3. Tuangkan susu pekat dan drizzle dengan choclate
4. Taburkan kacang merah, choc rice, jagung, jeli serta kacang.
5. Skopkan aiskrim dan sedia untuk dimakan.

Okeh jom kita survey mesin kisar air batu untuk kegunaan sendiri atau pun bisnes anda : – Mesin Kisar airbatu

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

One Response

  1. mar mansor May 4, 2018

Leave a Reply

CommentLuv badge