Beli susu bayi dan lampin murah pada laman jualan popular

Panduan penjimatan dari bapa kedekut ibu berhemat.

Hahaha sebenarnya apa yang saya nak tulis ialah bagai mana anda boleh cuba jimatkan perbelanjaan anda .

Untuk si manja anda. Memang lah untuk perbelanjaan si manja itu wajib dan sudah menjadi kemestian, tetapi kita juga haruslah bijak untuk menilai.

Tak kan lah kalau harga boleh dapat RM10 , kita sangup nak bayar sehingga RM15. Kan nama nya tak bijak, Cari duit bukan senang walaupun ada yang kata sekarang cari duit, mudah jer dengan online.

Memang lah mudah , tapi cuba lah kita belajar untuk berhemat , jimat cermat, tabungkan lah duit kamu, Nanti – nanti kalau ada emergency boleh lah buat tokok – tokok tambah, Baru tak mengelabah.

Anda tahu tak dulu – dulu sebelum ada laman sosial Facebook ,tak ada lagi kedai online popular.

Saya nak beli susu, nak beli pampers, Saya akan survey dulu tempat – tempat seperti pasar raya, kedai obat,kedai baby (Waktu itu sepertinya tak banyak) yang ada anakku jer kot. Kedai runcit, orang pesorangan. dan sesekali jika terdengar ada Mom & Baby fair.

Kalu kedai yang baru first time biasanya akan saya cuba dengan satu produk susu (waktu itu yang kita tahu susu jenama snow) , tengok harga dia mantul , atau boleh beli, kalau mantul sekali jer lah. Kalau tip top,Harga pun seperti harga kasih sayang, lain kali datang kita borong banyak sikit.

Memang rajin lah dulu saya a melakukan survey. Katalog ka apa ke semua akan dilihat. Samapai ada satu masa kalau nak jual lampin dekat jiran – jiran pun boleh.

Tapi ini semua cerita 10 tahun yang lalu lah. Sekarang pergi jer kedai ubat untuk susu, lampin beli dekat pasar raya.

Sehingga lah satu masa apabila saya terjumpa satu laman jualan online yang menjual susu dan lampin pakai buang yang saya rasa harga lebih murah.

Saya tak perlu bersusah payah untuk kekedai ubat atau pasaraya untuk membeli nya. Hanya perlu pantau stock dirumah dan oder melalui online.

Tak payah nak sibuk – sibuk, pergi kedai pun hanya beli belanja dapur atau saja – saja nak ajak anak – anak pusing – pusing bawa troli.

Antara contoh produk yang saya beli melalui online…

Lampin pakai buang…

Halaman Rasmi Drypers

Kekadang kalau beli lampin pakai buang boleh juga dapat diskaun, jadi kira safe jugalah . Dan untuk makluman saya memang dah terbiasa beli drypantz jadi hanya dapat tunjuk yang ini sahaja , Sedangkan jika nak yang jenis tape banyak lagi yang lebih murah dari ini yang mereka jual.

Untuk susu formula saya beli jenama pediasure yang saya rasa ia lebih sesuai untuk tumbuhbesar anak saya, Asalnya memang kedai ubat dan kalau kehabisan stock pun kedai ubatr juga saya akan cari, disebabkan harga nya yang jauh lebih murah dari pasar raya. Namun bergitu jika anda perasan susu formula ini akan lebih murah jika anda beli di kedai bayi yang baru buka.

Dan setelah saya buat perbandingan saya nampak kedai online ini lebih murah dari yang terjual di kedai ubat. Antara contoh yang saya ada ..

Halaman Rasmi Pediasure

Oh rezeki saya ada vaucher yang saya boleh tebus, dan hasilnya satu sen pun tak perlu saya bayar untuk produk ini. Untuk maklumat lanjut atau anda ingin survey – survey anda layari sahaja kedai online popular ini sekarang – Beli susu bayi dan lampin murah pada laman jualan popular

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

3 Comments

  1. anuar May 30, 2018
  2. Mar Mansor May 31, 2018
  3. Suhimi Nain
    Twitter:
    June 27, 2018

Leave a Reply

CommentLuv badge