Berblog Bukan Semestinya Untuk Duit!

19Ramadan nampak nya aktivi online aku akan berkurang sehingga 70% pada waktu malam berkemungkinan sehingga Hari raya. Jadi redha sahaja lah apa jua hasil yang boleh diperolehi oleh blog. Tidak kiralah hasil yang berupa wang ringgit sehingga ranking Alexa semua itu aku biarkan sahaja ia  naik atau turun.

Baru sekejap tadi aku terbaca  Cerita Ahmad Faizal yang mengatakan nak dapatkan duit sekitar 300 hingga 500 sebulan memang susah tapi bagi dia senang sahaja, dia juga mengatakan ramai antara kita sentiasa mengeluh susah! Aku nak kata setuju tak juga nak kata tak setuju pun tak juga sebab semua ini berkait rapat dengan Rezeki.

Pintu Pendapatan

Korang bacalah Ebook buat duit dekat blog, masuk jom niaga, pergi seminar pergi event balik bawa harapan yang mengunung dengan misi aku nak buat  duit dengan blog conform korang akan gagal terus terang lepas sebulan malas lah korang nak terusakan aku kerja seperti biasa satu hari lebih dari RM100 majikan aku bagi. Terus terang aku katakan nak dapatkan duit itu memang susah kalau baru usaha sebulan  dua dah nak income yang masuk mencanak – canak.

Dekat sinilah kita kena usaha , berdoa kalau ada ebook tulis 3 bulan conform dapat buat duit tapi tak dapat mungkin memang belum rezeki kita , Rasa aku sesuatu usaha itu mesti ada tempoh matang nya tak perlu kita ghairah untuk menjual sesuatu  dalam tempoh yang singkat.

Yang penting usaha dapatkan ilmu yang sewajarnya dan berdoalah agar rezeki itu  akan sentiasa datang. Ya aku ada kenal seorang blogger low profile dia pernah mengadu yang earning iklan dia langsung tak bergerak wahal blog dia sangat mesra seo trafik kalau nak dikira sebulan sekali mesti boleh cash out tapi  hampa , jadinya aku sarankan kau buat blog janganlah kejarkan sangat duit yang penting ilmu,pandangan dan kau berblog hanya ingin mendapatkan silaturahim seperti kita berziarah yang dikunjungi mendapat rezeki yang mengunjungi panjang umurnya. Nah sekarang Alhamdulilah Rezeki iklannya sudah meningkat dan sekarang sudah mula dapat mengeluarkan tunainya.

Jadi sebelum kita memikirkan wang ringgit apa  matlamat kita menulis dan bersilaturahim antara kenalan maya . Adakak kerna ilmu atau semata – mata hanya duit dan jika hendak mendapatkan ilmu atau ebook angaplah ia semata – mata upah  atau  cenderahati yang perlu diberi bagi Meningkatkan Rezeki.

Onlajer: Kagum dengan Cik Tom walaupun bulan puasa kurang aktiviti berblog tapi komisen Jobdirumah dia adalah golongan kelompok yang tertinggi Adakah Cik Tom Mengunakan kaedah Teknik SEO Merah Jambu?.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

17 Comments

  1. titan
    Twitter:
    July 28, 2013
  2. adarain July 28, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      July 29, 2013
  3. syamsul July 28, 2013
  4. Mohd Shubhi
    Twitter:
    July 28, 2013
  5. Naziman Azlye
    Twitter:
    July 28, 2013
  6. fyna
    Twitter:
    July 29, 2013
  7. munir ardi
    Twitter:
    July 29, 2013
  8. hafiz
    Twitter:
    July 29, 2013
  9. KesumaAngsana July 30, 2013
  10. kakiblog July 31, 2013
  11. Hafizul
    Twitter:
    July 31, 2013
  12. Hairul Hissam August 1, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge