Berhenti Merokok Azam Rakyat Satu Malaysia

Menurut perangkaan akhbar harian  sehingga jun 2012 , 20 peratus daripada 28 juta penduduk negara ini adalah perokok. Jumlah itu dilaporkan meningkat daripada 3.1 juta pada akhir tahun lalu, kepada 3.8 juta pada 2015 (sebanyak 60 peratus perokok berbangsa melayu). jumlah itu dijangka meningkat empat juta orang menjelang 2020 sekiranya tiada usaha diambil untuk mengurangkan angka  berkenaan.

Berhenti Merokok

Wowww… kalau saya kira dengan kalkulator cap ayam gua dengan angaran RM 10 sekotak kali 5.6 juta sehari hohoho kasar-kasar gua dapat 56000000 jutawan segera hehe. Tapi  kau orang jangan kira macam itu bill gates sahaja yang boleh kau orang kira macam ini RM10 x 30 x 12 = RM3600 tidak termasuk lighter yang termasuk kocek member-member ngeteh korang gedang gedung setahun untuk rokok dan aksesori yang berkait boleh jejak RM5000 setahun boleh tukar i phone 5 dua kali korang tak nak ke.

Saya? mesti lah nak. walau pun kita mula – mula kumpul duit nak beli smart phone, sekali sudah cukup, Terus tak jadi beli pun tak apa , simpan duit itu untuk kegunaan masa hadapan.Atau paling tidak pun, duit tu buat pergi makan angin dekat bandung lagi best, seminggu makan ikan gurame ngap,ngap,ngap sambil berendam dekat kolam air panas tengkuban perahu .

Back to the story line arr.. Sekarang tanamkan lah azam nak BERHENTI MEROKOK. tak perlu saya cerita pasal kemudaratan Merokok ini, semua orang pasti dah tahu dan banyak blog-blog atau poster poster di luar sana yang buat.

okeh untuk yang memang hendak berhenti merokok aku sarankan korang baca Panduan Berhenti Merokok sekarang juga.

Ketahui Rahsia Berhenti Merokok Selamanya Hanya Dalam Masa 3 Minggu

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

28 Comments

  1. Shahrul December 14, 2012
  2. Amirez December 14, 2012
  3. budak felda December 14, 2012
  4. Denaihati December 14, 2012
  5. Joe December 14, 2012
  6. beckhrooy December 15, 2012
  7. azrina December 15, 2012
  8. Nadot December 15, 2012
  9. Norizwan December 15, 2012
  10. mie December 15, 2012
  11. Abdur December 15, 2012
  12. cikgu naman
    Twitter:
    December 15, 2012
  13. Dulu Lain Sekarang Lain
    Twitter:
    December 15, 2012
  14. nurmisnan
    Twitter:
    December 15, 2012
  15. titan
    Twitter:
    December 15, 2012
  16. donnyien December 17, 2012
    • onlajerc
      Twitter:
      December 17, 2012
  17. KesumaAngsana December 17, 2012
  18. yas December 17, 2012
  19. hafizrahim
    Twitter:
    December 17, 2012
  20. cik tom December 18, 2012
  21. Hafizul
    Twitter:
    May 30, 2013
  22. Abdur June 4, 2014
  23. Ainaa Roseberry
    Twitter:
    June 4, 2014
  24. akubiomed June 4, 2014
  25. Izan June 4, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge