Beza Air Batu air masak dengan air mentah – Belikan Ibu kita Thermopot

Beza Air Batu air masak dengan air mentah – Belikan Ibu kita Thermopot.

Sebetulnya selepas cuti merdeka dan hari raya haji yang lepas . Anak bongsu saya demam.

IIngatkan biasa – biasa je. Jadi bagi lah ubat yang memang sedia ada.

Kiranya ubat yang lepas – lepas lah juga.

Kalau ikutkan pagi macam ok , Tapi masuk je petang seperti suhu badan anak kecil ini semangkin meningkat.

Waktu ini lah kita memang tak boleh nak tanguh – tanguh . Terus je bawa pergi jumpa doktor untuk periksa apa yang tak kena sebenarnya.

Kesian si kecik suhu dah dekat 39°C . Kena masuk ubat bontot.

Aduii kesianya…saya yang bersalah ini. Dan pada tekak sudah ada radang .

Doktor nasihatkan saya supaya beri susu dengan bancuhan air masak suhu bilik.

Dan kalau boleh beri lah aiskrim vanila.

Dan dia ulang lagi, Air masak ya..Bukan Cuckoo atau coway. Kalau amway ok pasal ada ultra Voilet.

Doktor tu kata mahal macam mana filter air hang , The best ialah AIR Masak ya. Lagi bagus air kepung – kepung (AIR ZAM- ZAM).

So dia google dan tunjukan saya gambar seperti dibawah ini.

Air masak Crystal Clear..Nampak?
Pergh doktor sekarang pun dah suka google..YA.

Jadi nampak kan betapa pentingnya kita masak air untuk dijadikan air masak.

Jadinya kalau hangpa sayang mak dan abah hang yang dah ada umur ..Boleh lah belikan Thermopot.

Thermopot murah dipasaran

Mereka boleh masak air dan tinggal . Tak payah lah nanti dia orang nak terkejar – kejar matikan air dekat dapur , apabila bunyi siren air sudah mendidih berbunyi.

Rilex sikit mereka . Boleh Mengaji, bersantai atau apa sahaja yang mereka suka lakukan lah..

Yang pentig apabila mereka rasa nak buat kopi terus je automatik boleh bancuh.

Nak jadikan air masak tinggal tekan punat dan biarkan ia sejuk dengan sendirinya.

Lagipun ia lebih jimat dari kita sewakan air dispenser bermacam jenis.

Ok untuk yang mahu survey – survey Thermopot boleh lah layari… Kedai Thermopot satu Malaysia.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

8 Comments

  1. semakkini September 7, 2017
  2. titan
    Twitter:
    September 7, 2017
  3. nikkhazami
    Twitter:
    September 7, 2017
  4. Dedaun Comel September 9, 2017
  5. juju September 12, 2017
  6. sabree hussin September 12, 2017
  7. Norashidah Abdullah September 15, 2017

Leave a Reply

CommentLuv badge