Biskut Bijan

Zhoucun Sesame Seed Cake

Boss balik dari beijing ada ke patut dia beri kita orang buah tangan biskut bijan , apa dekat Malaysia takde ke ? itu ayat dari rakan -rakan sekerja. Ayat aku takde ke buah tangan  ipad china boleh juga aku buat main angry bird heh. Satu je aku nak cerita kalau  rasa nak makan, makan jangan pulak banyak cengkadak benda tu kan ada logo halal jadi apa  yang korang banyak songeh . Dah tentu biskut tu buat daripada gandum sama bijan tak payah nak ragu-ragu tengok macam aku aku telan je sekeping cuma rasa dia tak sedap aku pulangkan balik sekeping pasal mula-mula aku dah tamak hehe.

Ada logo Halal tu nampak tak

Kalau nak cerita bab halal ke tak halal ini kita bukannya orang yang boleh mengeluarkan fatwa halal dan haram cuma sekadar memberi pandangan yang berdasrkan kisah para sahabat yang pernah kita dengar sewaktu kuliah mingguan, dalam kalangan sahabat bertelagah tentang keju yang di hasilkan oleh yahudi atau nasrani halal ke tidak keju ini, permasalahan ini telah di ajukan kepada Nabi (SAW) dan nabi bertanya dari apakah keju ini di hasilkan? dan sahabat pun menjawab ia dari susu lembu. mendegar jawapan itu nabi mengambil keju itu lantas dimakan nya. Dan dengan berdasarkan kisah dan logo halal itu aku tidak ragu untuk menjamah makanan yang telah diberi oleh boss aku. cuma kesedapan nya tidak setanding biskut bijan yang berada dipasaran tempatan. Atau tekak aku sahaja yang mengada-ngada kerna menurut sumber biskut ini dihasilkan mengunakan tepung bijan dan bijan sepenuhnya.

Onlajer: Kalau nak sedap makan lah Rendang

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

15 Comments

  1. Kesuma Angsana September 28, 2012
  2. Encik Anif September 28, 2012
    • onn Lajer September 29, 2012
  3. tehr September 28, 2012
  4. Denaihati September 28, 2012
    • onn Lajer September 29, 2012
  5. JebengOtai™ September 29, 2012
  6. boni kacak September 29, 2012
    • onn Lajer September 29, 2012
  7. Juan September 30, 2012
  8. CIK TOM October 1, 2012
  9. Yas y October 2, 2012

Leave a Reply

CommentLuv badge