Blogger buat duit online

Rata – rata blogger ingin menjadikan blog mereka mesin untuk menghasilkan duit.

Ada yang sekelip mata berjaya menghasilkan duit, ada yang lambat dan tak kurang juga yang blog mereka langsung tidak menjana pendapatan, Walaupun disisi blog terpasang banner iklan.

Saya juga pernah mengalami situasi yang sama, Banner iklan bertepek atas ,bawah dan tepi,  tapi satu pun tidak berfungsi untuk menghasilkan duit.

Dari kegagalan menghasilkan satu ringgit yang pertama , mengajar saya bagaimana untuk mengubah teknik berblog. Salah satunya sentiasa mempromosikan artikel diblog kita sehingga berjaya menghasilkan pendapatan pertama dengan hanya berblog. (maknaya promosikan artikel blog  anda sebaik yang munkin). Takde gunanya anda memaksa diri  untuk menghasilkan artikel setiap hari tetapi kurang promosi. Anda bukanya blogger surat khabar kan?.

Nuffnang ongoing

(Menghasikan duit dengan medium pengiklan seperti ini memerlukan kita sentiasa aktif untuk mengemaskini dan yang pentingnya harus mepromosikan blog anda. Baru lah menghasilkan pendapatan semaksima yang munkin).

Berblog untuk menghasilkan duit juga memerlukan kita mencari mentor, kenalan dan sahabat online bagi tujuan yang sama. Walaupun dalam masa yang sama ia lebih daripada mengajar kita supaya mengintip,meniru dan belajar daripada blogger yang lebih berjaya menghasilkan pendapatan yang konsisten setiap bulan. (ditegaskan disini meniru teknik bukanya copy paste artikel mereka)

Buat Duit Dengan Blog Tidak memerlukan modal?

Pada saya mereka yang berangapan bergitu pasti merasakan masa mereka tidak berharga. Setiap saat kita menulis , promosi, bersosial pasti ada harganya. Apa yang kita lakukan pasti mahukan pulangan. Malah jika dikira kos Elektrik,Internet dicampur sewa hosting dan domain masakan benda sebergini tidak dikira.Belum lagi kos membeli template ataupun upah designer atau web developer.

Sudah habis dengan cerita pengaturcaraan , bagai mana pula dengan teknik berblog ? Disekolah saya rasa tidak diajar. Anda perlu juga membeli ilmu .Saya juga tidak terkecuali, saya sedar berblog juga tidak boleh membuta – tuli atau syok sendiri. Saya  perlukan rujukan untuk ilmu berblog, salah satunya Kitab SEO Merah Jambu.

Kitab SEO Merah Jambu

Jujur saya katakan sesiapa yang membeli Kitab SEO Merah Jambu, pasti tidak akan dapat duit sekelip mata dengan nya. Anda perlu berusaha, berkerja mengikut panduan yang diberikan. Tipulah jika saya tak kata “betulke boleh buat duit dengan panduan kitab ini, macam tak jadi je, Lebih sebulan saya gunakan teknik ini, tapi hasil masih lagi belum kunjung tiba”. Namun oleh kerna saya masih suka  memiliki  Blog. Saya teruskan menulis dan menghasilkan entri mengikut rujukan dan panduan yang diberi , Saya selang – seli dengan berpromosi ,tabur backlink sana – sini   dan yang pentingnya banyak berinteraksi dengan mereka yang lebih berjaya daripada kita.

Penghasilan Blogger buat duit online

bloger buat duit online 01

(Sebahagian email pemberitahuan komisen daripada program afiliate yang saya sertai).

Dari saya PM sahaja mereka dekat facebook jika ada rakan blogger yang hebat buat duit dengan blog. Apa guna scrol atas, bawah dan baca status mereka, Lebih baik tanya rahsia kejayaan mereka.

Blogger buat duit online

Ya peluang untuk menghasilkan duit secara online masih terbuka luas untuk setiap blogger. Hanya anda perlu memilih salah satu program yang boleh menghasilkan duit ini. Salah satunya anda boleh sertai program yang dipelopori oleh Team Denaihati dengan Buat Duit Online Hari-Hari dengan World of Hijab ataupun dengan program afiliate daripada Ashadee.com.

Bagaimana mudahkan  buat duit online ini,  Anda hanya perlu berusaha, berdoa belajar dengan mereka yang sudah berjaya.  Cara dan bagaimana usaha anda itu terpulanglah kepada diri anda sendiri untuk mencoraknya.

Catatan ini adalah salah satu entri untuk cabaran akhir  iPhone 5s.  Anjuran DENAIHATI  dengan –

Penaja Utama Cabaran iPhone 5s

  1. http://amariman.com

Penaja Individu Cabaran iPhone 5s

  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

26 Comments

  1. fatihahfazlin
    Twitter:
    November 4, 2014
  2. Fadhil
    Twitter:
    November 4, 2014
  3. hpmurah2u November 4, 2014
  4. akubiomed November 4, 2014
  5. adarain
    Twitter:
    November 4, 2014
    • Noriza Rahman
      Twitter:
      November 7, 2014
  6. Abdur November 4, 2014
  7. Abdfatah November 4, 2014
  8. Anis
    Twitter:
    November 4, 2014
  9. titan
    Twitter:
    November 4, 2014
  10. suri November 4, 2014
  11. Noriza Rahman
    Twitter:
    November 5, 2014
  12. suri November 5, 2014
  13. Denaihati November 5, 2014
  14. Hafizul
    Twitter:
    November 5, 2014
  15. sabree hussin November 5, 2014
    • onlajer
      Twitter:
      November 7, 2014
  16. zool
    Twitter:
    November 5, 2014
  17. sensasi2020
    Twitter:
    November 6, 2014
  18. Hero Borneo November 6, 2014
  19. Kinderbueno Wolf
    Twitter:
    November 8, 2014
  20. Wan Zawawi
    Twitter:
    November 9, 2014
  21. Saimi Ramlan
    Twitter:
    November 9, 2014
  22. blogger lelaki
    Twitter:
    November 11, 2014
  23. puteri kasih November 12, 2014
  24. suhiminain
    Twitter:
    January 15, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge