Boss saya bercerita tentang peluang…

Pagi, Di bulatan satu hati kami mendengar ucapan rangsanan majikan supaya semua pekerja harus punyai usaha untuk meningkatkan pengetahuan.

Bahasa yang diucap oleh beliau adalah Multi skill dan sangup mengambil pelbagai task.

Memang rasanya , kalau didengar seperti majikan seperti mahu memerah keringat setiap pekerja.

Tetapi beliau mengucapkan ini sejak 26 tahun lalu masih lagi releven. Bukan untuk memerah keringat pekerja tetapi untuk menguatkan ekonomi syarikat supaya semua pekerja mendapat manfaat.

Kenaikan gaji setiap tahun,Bonus,Insentif,makan – makan dan juga travel.. Semua diucap bagi menyejukan hati – hati para pekerja yang rata – rata sudah punyai cahaya mata dan kemunkinan besar 5 atau 6 tahun lagi ada yang sudah punyai cucu.

Malah disebabkan majikan ini pandai dengan sogokan kenaikan gaji dan bonus yang mantap, Rata – rata pekerja sudah dikira otai. Kebanyakan mereka berkhidmat sudah lebih dari 10 – 15tahun. (Tahap mahaguru nih)

Dengan keadaan inilah majikan sentiasa mengigatkan supaya para pekerja juga tidak sentiasa berada dalam aliran teknikal mereka harus masuk kealiran bisnes.

Falsafahnya yang paling kuat, Tanpa kita pun , Kilang itupun boleh berdiri,Production pun boleh berjalan. Kontraktor ntah apa – apa ntah. Jadi kita perlu rebut supaya kita tidak jatuh. Lagipun dekat dunia ini mana lah ada orang bodoh orang Malas je yang ada.

Tak reti boleh belajar. Kalau lapar pergi makan , Kalau mengantuk pergi tidur. Kalau ayat macam bangla kasi latih supaya ayat jadi macam melayu tulen, Itu rule dia. Selain dari itu kita mintalah/Berdoa kepada yang maha berkuasa.

Jadi ….tidak susah kan .

Tahun depan punya target

Gambar hiasan google  – Model terbaru toyota untuk dimiliki tahun ini…

Toyota C-HR
• 17″ Alloy Wheels (5-spoke)
• Toyota Touch® 2 with Multimedia System & Bluetooth®
• Reversing Camera
• Toyota Safety Sense
More : – Car Configurator

Ini juga dikira asas untuk menghasilkan duit. Walaupun yang berucap sebenarnya bangsa – bangsa yang mahu mengumpulkan kekayaan didunia supaya beliau mampu membeli apa sahaja, Atau pergi kemana sahaja kecuali dua Tanah Haram.

Sedikit sebanyak kita juga perlulah mengambil apa yang baik untuk kita , Asalkan ia Halal dan tidak menyalahi hukum agama.

Rebutlah peluang – peluang yang terhidang dihadapan kamu. Tak usah malu atau malas untuk mencuba benda yang baru.Malah panduannya pun ada tinggal kita rajin untuk mencari.

Munkin Rezeki kita dimasa hadapan lebih bagus dari apa yang kita sangka. Dan saya kata kita belum terlambat untuk melakukanya.

Jangan difikir perkataan orang yang mengatakan jika sudah 40 belum senang maka ia akan berakhir seperti itu, Pengasas kepala atuk (KFC) pun sudah lebih umur pencen baru nak mula membina empayernya

Dan sekarang fikirkan lah apa yang patut anda buat untuk mengisi masa yang terbuang. Waktu rehat makan sejam ada 20minit untuk anda buat sesuatu yang boleh mendatangkan hasil.

Jika anda tidak punyai idea untuk mahu memulakanya …

Anda boleh cuba dengan menulis BLog , Jika tidak tahu juga untuk memulakannya anda boleh mendapatakn panduan dari Raja Adsense – Mohd Shamsuriyadi

KIPAS & PENGHAWA DINGIN TERLAJAK LARIS
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
Peluang Untuk Bekerja Part Time Dari Rumah! Terima bayaran upah lumayan dan bekerja dengan syarikat dari seluruh pelusuk dunia sebagai pekerja part time dari rumah. Info Lanjut -KLIK SINI

16 Comments

  1. Karim January 21, 2017
    • onlajer
      Twitter:
      January 21, 2017
  2. anuar January 21, 2017
    • onlajer
      Twitter:
      January 22, 2017
  3. Ikhwan
    Twitter:
    January 22, 2017
    • onlajer
      Twitter:
      January 22, 2017
  4. Hafizul
    Twitter:
    January 22, 2017
  5. raihanah January 23, 2017
  6. ajumohit January 24, 2017
  7. sabree hussin January 25, 2017
  8. Hero Borneo January 27, 2017
  9. Pokok Manggis Depan Rumah January 27, 2017
  10. titan
    Twitter:
    February 3, 2017
  11. Ainul March 30, 2017

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!

%d bloggers like this: