Semut Hitam Duduk DiBatu Hitam Pada Waktu Malam

Alhamdulilah baru  suku tahun pertama banyak kerja yang masuk. Itu nama nya rezeki juga, Walaupun makan gaji , tetapi untuk rakan – rakan mereka boleh pulun kerja selagi larat.

Seminggu dua ini aku agak sibuk, mengalahkan cikgu – cikgu yang selalu key in data pada report anak –anak murid, Tapi aku adalah terjah – terjah  blog -blog rakan , walaupun sekadar sepintas kali baca tanpa meningalkan jejak.

Takut juga kalau baca sekali lalu , tapi tetap nak tingalkan komen, nanti macam apa yang dikomen tak sama dengan apa yang dicerita nampak sangat aku cuma nak bina link. Kalau wordless wednesday ok lah boleh jer tibai semacam, dengan kalau ada yang updated dia menang kontest paling kurang aku boleh ucap taniah! .

semut-hitam

Dalam aku jalan – jalan ada yang updated tentang cara buat duit . sikit – sikit ada juga aku terkedu “Nak dapat duit dengan berkerja , Tapi kena bayar dulu” Pergh aku macam sikit – sikit terasa. Mana taknya banyak juga lah aku buat promosi tentang program seperti ini, dan ada lah juga aku menerima pembayaran komisen daripada program tersebut. Gambar: training.oneheartsolution

Sebenarnya aku takut, sangat takut jika yang membeli melalui link aku itu memang jenis yang “hangat – hangat tahi ayam sahaja”. Lebis daftar dia godek -godek seminggu, pastu dapat email kerja banyak – banyak dia terus buka dan tutup. Cuba – cuba mohon kerja tapi tak jaya. Yang sedihnya tak mahu bertanya pada pemberi service, lepas minggu kedua email yang diterima terus tak dibuka.  Cuma ada perasan kecewa  takut juga aku macam tu.

Kalau jenis tak kesah tak apa.  Jadi kali ini aku akan lebih berhati – hati untu program yang ingin aku promosikan. Jika boleh biarlah apa yang dipromosikan  itu benar – benar memberi menefaat untuk orang yang mendapatkanya.

Seperti Panduan Buat Duit Dengan Blog.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

9 Comments

  1. farzli
    Twitter:
    March 6, 2014
  2. Bahrain
    Twitter:
    March 7, 2014
  3. hafizmd
    Twitter:
    March 7, 2014
  4. saimi
    Twitter:
    March 8, 2014
  5. W.R
    Twitter:
    March 9, 2014
  6. hafiz
    Twitter:
    March 9, 2014
  7. titan
    Twitter:
    March 9, 2014
  8. Hafizul
    Twitter:
    March 12, 2014
  9. Amran
    Twitter:
    March 13, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge