Buat duit dengan Lazada – pandangan seorang lelaki berkaca mata

 Buat duit dengan Lazada – pandangan seorang lelaki berkaca mataTahun 2017 aktiviti berblog  saya tidak lah semeriah seperti pada tahun – tahun sebelum nya.

Jika dahulu pantang rakan blogger membuat entri terbaru, pasti kita akan terjah dan komen.

First komen kan biasanya lebih diminati untuk dilawati disebabkan komen pertama tepat dibawah artikel.Magic nya  nak tarik orang datang komen lah macam anda ada phd dalam bidang yang ditulis pemilik blog  ini.

Sekarang terjah – terjah juga tapi macam tak menyempat nak beri komen. Dan aktiviti blog walking juga sudah agak kurang dijalankan.

Kalau ikut serta masuk contest pun tak dapat “catch up”.lelagi kalau contest berasaskan seo.

Mana masa nak buat support entri, mana masa nak buat back link, link, link ping sana ping sini .

Nak menang kena usaha buat Kerja.setakat satu artikel susah lah nak menang, yang boleh lepas contest habis bubuh lah produk affiliate . yang  sesuai.

Munkin disebabkan faktor faktor jadual kerja yang padat. Saya terpaksalah mengurangkan aktiviti berblog.

Jika Ada mana masa Tulis dan auto ping pada page FB, jika berkesempatan ping pong  jugalah pada group yang membenarkanya.

Maklumlah aktiviti berblog sehingga hari ini adalah aktiviti mengisi masa lapang, disebabkan Itulah blog – blog saya yang dijadikan tempat untuk mendapat pendapatan sampingan hanya cukup  untuk membayar bil  – bil utiliti dan buat duit ngeteh waktu kerja.

Kalau full time, Inshallah mesti dah boleh buat makan anak bini, buat duit belanja pergi overseas.

Ini sekadar “one man show ” penatlah wei… Dan google lah yang paling banyak memberi sumbangan trafik pada semua artikel yang tertulis disini.

Sifu Denaihati kata , sudah sampai waktu kena ada team ini.

Saya fikir ini adalah salah satu perkembangan positif  disebabkan kebanyakan yang datang dari google adalah orang yang mencari maklumat dan seterusnya jika mereka tertarik dengan produk yang kita tawaran kan mereka tidak teragak untuk membeli nya.

Dengan situasi seperti ini seboleh – boleh nya dalam sebulan adalah tiga  atau empat entri  harus ditulis supaya blog yang kita usahakan akan nampak masih hidup walaupun segan hihihi.

Dan dikebanyakan blog saya benarkan pelawat memberi komen yang murni -murni sahaja, yang tak berapa best bahasa nya, Tanpa segan silu saya akan adjust supaya tidak mengangu – gugat perjalanan blog yang banyak memberi ilham untuk orang di lain hari.

Dan bermain dengan produk yang dijual oleh lazada, kemunkinan besar saya akan bercerita untuk sesuatu produk berulang kali, munkin tidak seperti rancangan berbayar wow shop, tetapi saya akan olah artikel tersebut berulang kali walaupun saya munkin hanya menambah kata bunga -bunga.

Sengaja nak tunjuk orang dari negara INdia pun beli dengan kita

Target kita kan nak orang Beli dari kita, bukan nya kita spam wall muka buka orang lain atau menabur iklan dekat personal akaun what app sana sini.

Ape yang kita lakukan, adalah menulis pada blog yang kita usahakan sendiri dan google yang akan memaparkan pada halamanya. Dan seterusnya memberi peluang artikel kita dihebahkan pada muka pertamanya.

Yang ini jujurlah bukan satu pekerjaan yang boleh siap dalam dua, tiga hari. Perlu ada kesabaran dan juga ilmu yang kita cari atau pun beli.

Nak ilmu affiliate saya Rekomen kan dapatkan dari Tuan Oswald  yang saya rasa kalau mengikut step yang diajar , anda tidak aka nada masalah untuk mencari pelangan .

Panduan Affiliate Simple Tapi Power

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

10 Comments

  1. anuar December 28, 2017
  2. Ibu Zaid December 28, 2017
  3. nikkhazami
    Twitter:
    December 28, 2017
  4. nida December 28, 2017
  5. titan
    Twitter:
    December 29, 2017
  6. Thenewsia January 4, 2018
  7. Wan Zawawi
    Twitter:
    January 18, 2018
  8. semakkini February 2, 2018
    • onlajer
      Twitter:
      February 2, 2018
  9. kisahsidairy April 5, 2018

Leave a Reply

CommentLuv badge