Buat Duit Revolusi Kecil-kecilan Ultra Melayu

Sejak berberapa minggu ini aku sudah semacam ada habit untuk mencetak artikel yang aku rasa bagus  untuk bahan bacaan atau sekurang – kurangnya ada jugalah bahan untuk dibaca sewaktu menunggu wife didalam kereta. Kebiasaan artikel yang aku cetak memang konfem panjang  – panjang dan walaupun Tablet 10” mampu membuat aku selesa membaca tapi oleh kerana mata aku sekarang semacam lain macam sahaja apabila memandang skrin dari itu jalan yang terbaik adalah dengan mencetak dan membacanya kalau ingat aku pergi balik dekat blog tersebut dan barulah aku komen.

Perasan aku lah apabila cadangan  budget 2014 dibentangkan rasanya ramai yang suka dan kecewa, Sekarang ini yang tengah panas pastinya isu kenaikan gula,  Dengar cerita dari mereka – mereka yang membeli gula harga sudah naik keparas 30sen. Wow banyak juga tu ! Err tauke Restoran jangan ambil kesempatan ya.

Komen yang menjengkelkan -01

Dan apa bila terasa budget tidak menyebelahi  mula lah rasa budget untuk diri sendiri dan keluarga semacam akan berkurangan, Akupun ada terasa walhal beli gula sebulan sekali tapi yang jadi tension nya  kalau tengok gaji – gaji pak menteri wow banyak sekali. Betul – betul gua jaki tapi takpelah Ultra melayu juga kan ini. – Picture Terus terang!

Dari itulah apabila difikirkan kembali buat apalah nak berasa hati, Rasa tak cukup duit tambah kerja , tambah usaha .Tak suka kerja part time KFC,McD ada lagi.

Tapi rugilah korang kan  ada skill tahap penguasaan Bahasa Ingeris korang pun bukan Yes,No,Oraite pasti lebih bagus kan. Kalau tak reti google translate pun ada.

Jadi daripada memikirkan macam mana dia boleh jadi ultra Melayu baik korang guna bakat yang ada dengan mengisi kekosongan jawatan daripada rumah, Ya Buat Kerja Dirumah lepas layan anak –anak dan setelah mereka tidur pun korang boleh buat.

Dengan pendapatan dari  jobdirumah barulah kau rasa tak mengharap sangat dengan bantuan BR1M mahupun subsidi, Tapi kalau orang  bagi BR1M  jangan pula tak ambil kufur nikmat namanya tu , lepas tu test macam mana duit itu boleh bertahan dibandingkan dengan income kau yang akan datang dengan setiap pekerjaan yang telah kau siapkan.

Terus terang kau mesti jaki kalau tengok bangsa lain banyak duit , Tapi kau orang mesti ingat mereka banyak duit pun mereka rajin berusaha untuk meningkatkan tahap ekonomi mereka. Jadi  dari itulah korang kena mesti lebih rajin daripada mereka dan salah satu usaha yang aku Nampak untuk korang lakukan ialah buat kerja melalui Jobdirumah.

So aku cerita banyak pun tak guna korang kalau nak ada duit extra korang kena buat extra kerja salah satu kerja yang aku cadangkan ialah jobdirumah.

 Daftar  Jobdirumah 

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

19 Comments

  1. wazy
    Twitter:
    October 30, 2013
  2. Mohd Shubhi
    Twitter:
    October 30, 2013
  3. anif
    Twitter:
    October 30, 2013
  4. titan
    Twitter:
    October 30, 2013
  5. sensasi2020
    Twitter:
    October 30, 2013
  6. ajumohit October 30, 2013
  7. blogger lelaki
    Twitter:
    October 31, 2013
  8. MrJocko October 31, 2013
  9. Irwan Alessa
    Twitter:
    October 31, 2013
  10. Hazmin Hamudin October 31, 2013
  11. papa mifz October 31, 2013
  12. sabree hussin October 31, 2013
  13. encikarman
    Twitter:
    November 1, 2013
  14. Rina November 2, 2013
  15. Hafizul
    Twitter:
    November 7, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge