Cadangan pemilihan jenis aircond untuk homestay anda.

1
1856

Fuh best kan apabila perusaan homestay anda sudah mula dikenali. Kalau tidak hari – hari orang sewa. Hujung minggu mesti ada orang nak menempahnya. Maklumlah mereka nak lepak – lepak, ada aircond sambil main play station atau Xbox dekat homestay.

Gasak main game dari mula masuk sampai masa dah nak keluar . Masing – masing tangan tak nak lepaskan joystik. Silap haribulan merayu dengan tuan rumah , minta tambahan masa, hihihi.

Tapi itu biasa orang muda jer, orang berkeluarga dan atas urusan kerja mereka sewa ikut time. mana ada masa nak lepak lama – lama. tak bergitu.

Dapatkan Panduan bisnes Homestay terkini

Dari cerita diatas kita tahu lah ragam penyewa. Yang pasti aircond tak akan di off. Full dari pagi sampai petang.

Mereka akan mengunakan dengan sepenuhnya. ” fully utilize”. Makanya kita sebagai pemilik mesti mencari jalan untuk mengurangkan sedikit bil elektrik.

Cadangan saya tukar unit aircond anda kepada jenis inverter. Jenis inverter ini kalau diguna untuk tempoh yang panjang sedikit sebanyak dapat mengurangkan kos elektrik. Disebabkan kurangnya aktiviti starting. Jika tidak salah saya aktiviti starting motor inilah antara punca bil elektrik anda akan lebih tinggi.

Berbeza degan aircond rumah yang tidak mengunakan sistem inverter tetapi anda hanya guna apabila perlu.

Okeh nak survey Aircond Inverter terus sahaja klik di sini Kedai Aircond satu Malaysia.

Kedai Aircond satu Malaysia.

1 COMMENT

  1. Waa tips berguna…
    Kita suka template dan susun atur blog baru ni laaa..
    Kemas dan tersusun ajaaa..

    Keep it up..heheheh dan penting cepat view…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here