Cara Mengurangkan Bil Elektrik

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua. Lama rasanya saya tidak membuat post yang berkaitan elektrik, Yeah saya akui kebanyakan post yang berkaitan elektrik memang dari nota – nota elektrik yang saya perolehi daripada pensyarah saya sewaktu ketika dahulu. dan oleh kerna saya rasa ia pasti berguna memandangkan asas elektrik tidak akan berubah kecuali peralatan atau pada peringkat yang lebih tinggi lagi suka hatinya saya kongsi disini. Kali ini saya ingin berkongsi suatu e-book yang patut anda miliki iaitu panduan untuk mengurangkan bil elektrik anda dirumah.

Mengapa kita perlu membayar lebih untuk bil elektrik sedangkan duit yang lebih itu boleh kita top up untuk membayar bil air atau astro malahan telipon. Adakah anda sedar bahawasanya jika kita mengunakan seunit penghawa dingin di campur dengan perkakasan asas dirumah bil elektrik akan menjejak melebihi seratus wah baru seunit belum lagi dua atau tiga unit. memandangkan suhu di malaysia ini Lembab dan panas unit penghawa dingin telah menjadi salah satu peralatan elektrik yang perlu dimiliki setiap rumah. Dan kemungkinan besarnya bil elektrik dirumah anda bisa melebihi Rm200 sudah lebih 100 peratus untuk mendapat kadar percuma sewaktu ketika dahulu. makanya disinilah anda memang memerlukan suatu panduan yang boleh membantu anda menjimatkan elektrik, dan didalam e-book ini mengandungui 12 bab bagai mana caranya kita mengurangkan bil elektrik. 

Bab 1 : Mengapa Perlu Bayar Lebih Bil Elektrik Bulanan Anda.
Bab 2 : Panduan Dan Nasihat
Bab 3 : Penjimatan Elektrik Bermula Di Rumah Anda
Bab 4 : Tarif Elektrik Bagi Kediaman
Bab 5 : Pengiraan Bil Elektrik
Bab 6 : Peralatan Yang Mempunyai ________
Bab 7 : Ruang Tamu
Bab 8 : Bilik Tidur
Bab 9 : Ruang Dapur
Bab 10 : Rahsia & Tips Penjimatan Alat Elektrik
Bab 11 : Pembelian Peralatan Elektrik Yang Baru
Bab 12 : Pemeriksaan & Pengauditan Tenaga

Ya pastinya ada yang tahu jika mahu jimat elektrik sila lah tutup suis jika tidak digunakan, tapi perasankah anda selalunya. Dan jika ,mahu jimat lagi sila lah beli peralatan baru dan sila beli peralatan yang mengunakan sistem inverter bagi menjimatkan elektrik. Persoalanya adakah anda mampu menukar semuanya sekali gus dan sedarkah anda harga untuk unit yang mengunakan sistem inverter agak mahal dan alat ganti pealatan ini biasanya hampir dengan harga seunit yang baru. Oleh itu apa lagi sila dapatkan panduan ilmu yang boleh mengurangkan Bil elektrik anda dengan segera.

Atau untuk lebih memudah, Anda boleh lah beli alat penjimatan Elektrik – Seperti yang berada di halaman jualan LAZADA. Ingat hanya pilih alat penjimatan yang paling banyak menerima review. – Alat penjimat elektrik LAZADA

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

Leave a Reply

CommentLuv badge