Cara Untuk Kurangkan Bergantung Pada Barangan Ciplak Dan Tidak Berkualiti

Aku baru sahaja membaca sebuah artikel yang menceritakan orang kebanyakan seperti kita ini cuma boleh bergantung atau membeli barangan murah atau  ayat kejam nya barangan ciplak.

Aku tak marah kalau dia tulis macam itu , Hakikatnya memang benar. Cuba kau kaji balik. Sebagai contoh jika kau seorang pengemar daging dalam seminggu atau sebulan berapa kali kau beli daging Fresh yang baru kena sembelih atau semalam sembelih. Konfem aku agak lah korang mesti beli serupa macam aku beli yang segi empat sama beli barangan import yang berganda lebih murah daripada yang segar.

Pasar raya

Itu baru bab lauk, Belum lagi bab penjagaan diri sampai kepakaian korang, tak kan nak beli harga sampai ratus – ratus, yang berpuluh pun kadang  rasa macam menjengkelkan kualaitinya. Jadi opsyen korang beli sahaja lah yang ciplak bukan orang perasan pun. Gambar hiasan – Atas Pagar

Jadi apa solusi yang boleh kita lakukan dengan keadaan serbegini?

Ramai mesti yang menjawab buat kerja part time. Betul mesti buat kerja part time tapi betul ke kau nak kerja part time dekat mana – mana restoran makanan segera atau hyper market , mesti tak nak kan. Balik kerja normal hour mesti badan dah letih dan kalau dah bekeluarga mesti nak bersama mereka kan.

Jadi aku rasa salah satu pekerjaan yang paling sesuai untuk meningkatkan ekonomi ialah bekerja dari rumah.

Buat kerja dan menerima upah yang tinggi dengan kadar yang tidak membeban kan dan masa yang fleksibal pastinya salah satu opsyen untuk menambahkan pendapatan. Dan aku rasa kerja ini boleh dilakukan oleh suami-isteri. Suami masak isteri kerja, Isteri tidur,Suami pula boleh sambung.

Jadi apabila korang dah mendapat pendapatan yang lebih boleh lah korang dengan mudahnya mereject barang – barang makanan yang kurang berkualiti yang sekarang aku tengok semakin bersepah dekat dalam pasar raya.

Jadi sekarang terpulang lah dekat korang sama ada masih rasa cukup dengan gaji yang diterima atau tambah kan usaha untuk hasil yang berganda. Supaya barang yang kau beli tak sama dengan cap kedai yang kau masuk.

click-hereDaftar Jobdirumah

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

16 Comments

  1. adikensem October 31, 2013
  2. encikarman
    Twitter:
    October 31, 2013
  3. sabree hussin October 31, 2013
  4. Farzli
    Twitter:
    October 31, 2013
  5. Fadhil Husin
    Twitter:
    October 31, 2013
  6. Arman October 31, 2013
  7. Hazmin Hamudin October 31, 2013
  8. HipMom November 1, 2013
  9. blogger lelaki
    Twitter:
    November 1, 2013
  10. hafiz
    Twitter:
    November 1, 2013
  11. titan
    Twitter:
    November 1, 2013
  12. TehR
    Twitter:
    November 1, 2013
  13. pahan November 4, 2013
  14. cik tom November 5, 2013
  15. Hafizul
    Twitter:
    November 7, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge