Dapatkan Panduan Pertolongan Cemas!

Masa zaman sekolah rendah  terus terang aku katakan unit  beruniform yang paling aku suka atau terpaksa ikut suka adalah Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia (PBSM).

Kenapa?

Masa zaman tu bukan kerana aku minat atau aku nak rebut jawatan yang tertinggi , tapi oleh kerana  PBSM sahajalah yang aku mampu  untuk menyediakan uniform berupa sehelai T. Shirt yang  berangaran bawah RM10. Pengakap ooo maaf lah nanti mak aku marah belanja uniform dia sangat mahal dari kasut sehingga baju dan skaf mujur seluar sekolah rendah warna biru.

Masa sekolah menegah pun aku memilih PBSM kerana ramai awek – awek yang cun duduk bawah bendera bulan sabit jadi aku pun follow walaupun sebab musabab aku kesana adalah kerana berita yang PBSM kurang aktiviti atau dah ramai sangat yang join cikgu pun dah tak terlayan. Yeah I Like boleh pergi mancing.

Oleh kerana itu lah kebanyakan sijil koko aku hanya bertaraf menjadi ahli sahaja takde pun pegang jawatan penting dan lagi haru sijil pertolongan cemas pun takde huhuhu.

Setelah berberapa lama  berkerja dalam bidang elektrik boss tempat aku telah memaksa  mengambil lesen pendawaian elektrik mahu tak mahu aku terpaksa jugalah menghadiri berberapa sesi kelas dan apabila sudah hampir  tiba masa untuk mengambil test  rupanya kami diwajibkan mengambil ujian pertolongan cemas perghh aku rasa macam nak kena duit lagi.

Yeah tekaan aku tepat kami diwajib membeli T-Shirt PBSM yang berharga RM30 + bukunota + campur duit ujian adalah RM100 ughh macam hampeh semuanya duit.

 Ebook Pelaburan Hartanah Tanpa Modal

Namun bergitu pada hari kursus dan ujian Ebook Pelaburan Hartanah Tanpa Modal  aku rasa memang berbaloi banyak benda yang kita boleh belajar bagaimana hendak menyelamatkan  seseorang lebih – lebih lagi kebanyakan kemalangan berlaku di rumah dan ditempat kerja seperti:

  • Tercekik makanan atau susu
  • Terseliuh
  • Terkena kejutan elektrik
  • Luka berdarah terpijak benda tajam
  • Pengsan akibat pitam
  • Jatuh dan patah tulang
  • Lemas di kolan renang
  • Berdarah di telinga atau hidung
  • Demam panas yang keterlaluan secara tiba-tiba
  • Sawan
  • Kejang Otot
  • Mata tercucuk alat permainan
  • Muntah-muntah akibat keracunan makanan
  • dan bermacam-macam lagi kemalangan dan serangan penyakit yang mungkin boleh berlaku pada bila-bila masa tanpa ada sebarang amaran dan peringatan

Jadi oleh kerana itu aku sangat lah bersyukur kerana  dapat menghadiri  kelas serbegini . Satu peluang yang conform jarang – jarang kita perolehi melainkan anda memang seorang kakitangan kesihatan atau ahli pertolongan cemas.

Tetapi untuk anda semua usah khuatir jika anda tidak ada masa atau ingin mengetahui lebih lanjut tentang pertolongan cemas anda boleh sahaja muat turunEbook Pelaburan Hartanah Tanpa Modal

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

12 Comments

  1. hafizmd
    Twitter:
    October 10, 2013
  2. Mohd Shubhi
    Twitter:
    October 10, 2013
  3. Norazizah October 10, 2013
  4. Hafizul
    Twitter:
    October 10, 2013
  5. Irwan Alessa
    Twitter:
    October 10, 2013
  6. akubiomed October 10, 2013
  7. titan
    Twitter:
    October 11, 2013
  8. TehR
    Twitter:
    October 11, 2013
  9. blogger lelaki
    Twitter:
    October 11, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge