Gaji Mak Tak Boleh Campur Dengan Gaji Abah

Berberapa hari yang lepas aku ada terbaca bahawasanya ramai rakyat   Malaysia jika tidak dicampur pendapatan seisi  rumah memang ramai yang pendapatan nya melayakan memohon BR1M.

click-here10000 Jawatan Kosong berkerja dari rumah untuk diisi
click-hereUmur yang sesuai untuk anak kita Memandu
click-hereRM10000 Untuk Dimenangi

Jika korang perasan lah , apabila memohon sesuatu bantuan yang pasti bantuan kewangan anda pasti akan diminta mengisi pendapatan seisi rumah.

Ini bermakna pendapatan suami dan isteri akan dicampur menjadi satu, supaya jumlah total akan melangkaui RM3000 atau ngam –ngam supaya anda memang tidak layak untuk memohon bantuan.

Kalau diikutkan ,Hukum mana yang menyuruh supaya isteri kita membantu kita menjana kewangan untuk menyara kehidupan keluarga kita.

Jika isteri mahu membantu si suami meringankan beban memang kira ok lah, tapi tolong sikit – sikit dah le.  Tapi  system kita sendiri dah declare isteri harus membantu suami bagi menampung kos perbelanjaan , Buktinya Dengan menyatakan pendapatan SEISI RUMAH.

Tak terfikirke kalau si Isteri cakap dengan suami “ Abang  boleh isi keseluruhan pendapatan kita tapi duit ayang tetap duit ayang ya bang”  Ha tak terfikir kau  apa yang isteri kau cakap mamang betul ia ini mana ada hukum agama yang suruh isteri keluar bekerja untuk membantu menyara keluarga. Kalau dia nak hulur  ok la kalau tak memang duit dia.

Aku tahu jika tidak dikira serbegitu memang ramailah yang layak memohon rumah mesra rakyat atau BRIM . Maaf lah kalau aku kata akan berjuta – juta rakyat Malaysia jatuh miskin disebabkan gaji Mak tak boleh nak dicampur dengan gaji Abah.

Aku tersangat setuju dengan pendapat ini memanglah sebagai ketua keluarga kita memang wajib memberi nafkah kepada isteri, Dari tempat tinggal, pakaian hingga Makan minum , Isteri memang layak nak duduk rilex  dekat rumah jaga makan pakai suami dan event mereka kerja sekali pun duit isteri still duit isteri dia nak beli 5 series ke class E ke itu terpulang kepada poket mereka sendiri.

Tangung jawab suami menyediakan segala yang diperlukan untuk Ibu,Isteri dan anak semua atas tangan suami tak kiralah gaji hanya sekadar 3Ribu  anak 12belas, Tak kan lah kita patut meminta bantuan kepada si isteri walupun Gaji mereka cecah 2,3 kali lipat dari kita.

Lelongan Beras,Gula Dan Milo

Jadi dekat sinilah kiranya si suami perlu melipat kali gandakan usaha untuk mengimbangi keperluan perbelanjaan yang semangkin hari semangkin meningkat. Dengan melakukan kerja  kerja separuh masa yang boleh mendatangkan keuntungan seperti  Program Jobdirumah  atau kita mohon ada jualan lelong Beras, Gula atau Milo walupun bukan masa nak Pilihanraya. Gambar – Terus-Terang

click-here Kerja Sambilan DiRumah dengan Upah yang Lumayan

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

19 Comments

  1. titan
    Twitter:
    November 6, 2013
  2. Myra Jay November 6, 2013
  3. mohdridzwan
    Twitter:
    November 6, 2013
  4. Izzuddin Fauzi
    Twitter:
    November 6, 2013
  5. azwan November 6, 2013
  6. wazy
    Twitter:
    November 6, 2013
  7. blogger lelaki
    Twitter:
    November 6, 2013
  8. ahli seo November 6, 2013
  9. papa mifz November 6, 2013
  10. Bahrain November 6, 2013
  11. Farid Adam November 6, 2013
  12. Hafizul
    Twitter:
    November 6, 2013
  13. suriaamanda November 7, 2013
  14. Denaihati November 7, 2013
  15. TehR
    Twitter:
    November 8, 2013
  16. Rahmat Ariffin November 10, 2013
  17. Ikhwan
    Twitter:
    September 24, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge