Hardware Murah

Sebenarnya aku nak ulas apa yang aku post tentang wordless wednesday aku, Tapi setelah mengeteh dengan kroni – kroni sekerja aku tentang mitos harga barangan hardware, aku mula terfikir kenapa kita selalu cari kedai besar – besar untuk membeli. Walaupun kita tahu sure tak boleh tawar dan kalau kita tersilap beli komfem tak boleh nak tukar kembali.

click-hereBosch Electric Drill
click-hereBosch Batery Drill
click-hereKipas Siling Harga Patut

Kedai Hardware

Lagi pulak tu kalau barang dia rasa mahal, dia letak dekat almari kaca siap kunci pulak tu padahal, aku kalau beli dekat hardware biasa dia main gantung – gantung je… Kau boleh belek sepuas hati kau tingal nak beli ke tak terpulang. kalau hari itu tauke ada rasa suka, dia boleh siap offer hampir separuh harga. Dekat hardware besar – besar mampuih nak dapat harga macam tu.. lagi nak minta dia orang carikan barang kena explain sampai juling biji mata, last – last takde hampeh.

Tapi kalau nak cerita harga pun kadang aku tak boleh nak cakap sangat lah, peliknya aku hardware besar – besar dengan hardware dekat kampung dia punya harga macam sama je. aku tak tahu mana satu yang supply siapa kalau dekat kampung tu aku boleh terima lah dia ambil dengan kuantiti yang sedikit, so munasabah la harga dia jauh lebih mahal.

Walupun kekadang aku rasa nak mengamuk dengan harga mereka, tapi aku redha sekurang nya dekat kampung ada juga ijab ” saya beli ” dan “saya jual” tak mengapa lah tolong orang kita sendiri. Cuma nak cadang kepada mereka tempat yang murah aku belum berani. Takut apa nanti – nanti kalau tak kena gayanya aku juga yang parah. Sebab itu lah kalau aku rasa nak murah aku kena pergi meneroka jauh sikit. Survey kedalam taman – taman yang lama. Taman baru pandai – pandai lah kalau nak minta harga murah.

Cadangan aku, kalau rasa nak beli alatan seperti “power toll” boleh lah pergi survey dekat lazada. Mereka juga  ada  barangan seperti hardware murah, Anda Boleh terus Beli atau survey, pastu terpulanglah kepada anda untuk bandingkan harga dengan hardware disekitar anda.

Lazada Kedai Hardwarepower tool

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

10 Comments

  1. blogger lelaki
    Twitter:
    September 11, 2013
  2. pahan September 11, 2013
  3. hafizrahim
    Twitter:
    September 11, 2013
  4. Mak Lagenda September 11, 2013
  5. Mohd Shubhi
    Twitter:
    September 11, 2013
  6. Izzuddin Fauzi
    Twitter:
    September 12, 2013
  7. Hafizul
    Twitter:
    September 12, 2013
  8. kakiblog September 12, 2013
  9. Hazmin Hamudin September 16, 2013
  10. Abdur November 10, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge