Hari Untuk Memotong Rambut

Hari sabtu dan Ahad hari kelepasan atau cuti pada semua negeri kecuali Kelantan, Terenganu dan Kedah.  Masa yang sangat sesuai untuk membawa anak isteri pergi riadah ketempat – tempat yang disukai, warga Jay Bee Lego Land lah jawabnya hehe.

 

Benda yang saya ingin berkongsi disini ialah Hari yang sesuai untuk kita Memotong Rambut dan kuku walaupun semua sudah maklum Isnin, Khamis dan Jumaat adalah yang paling dituntut untuk memotong Rambut dan kuku.

Tetapi disebabkan kesibukan kerja hari Ahad juga hari yang kita sembrono untuk pergi kekedai gunting. Ia lah Rambut sendiri macam mana nak gunting lain la rambut anak – anak petang – petang boleh buat. Sodok jer pakai mesin senang je maa. Untuk diri sendiri kedai la jawabnya. Dan satu lagi perangai aku yang aku susah nak ubah aku akan round semua kedai dan tengok ada orang ke tak kalau ramai gerenti aku tak singgah aku jenis tak boleh pergi mancing kolam udang tak sabar dengan bab menunggu. Oleh itu Hari Ahad dan petang sabtu sahaja yang cukup ideal untuk aku potong rambut. Tapi setelah mendengar amaran ini Memotong Rambut selain dari hari yang disyorkan akan mewarisi kepapaan. Jadinya taubat aku tak nak potong hari ahad lagi , lepas maghrib malam jumaat pun takpe hehe.

Mana aku tahu?
Masa aku balik potong rambut ahad lepas dengan tanpa segan silunya Mertua aku sound Kalau nak warisi sifat kepapaan rajin – rajinlah ye potong rambut hari ahad.
Argghh cakap orang tua ikut sahaja le pasti ada sebabnya. Lagi satu kata kita sayang Rasulullah SAW tapi kenapa kita tak ikut sunnah nya.

Bacaan Lain:

Panduan Memotong Kuku

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

25 Comments

  1. suri April 25, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      April 25, 2013
  2. Oneblogsocial April 25, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      April 25, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      April 25, 2013
  3. amirulfaiz
    Twitter:
    April 25, 2013
  4. papa mifz April 25, 2013
  5. titan
    Twitter:
    April 25, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      April 26, 2013
  6. Juan
    Twitter:
    April 25, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      April 26, 2013
  7. Joe April 25, 2013
  8. hanafi abdullah April 26, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      April 26, 2013
  9. thaqibzaki
    Twitter:
    April 26, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      April 26, 2013
  10. Samsung April 26, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      April 26, 2013
  11. hafiz
    Twitter:
    April 26, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      April 26, 2013
  12. Khairul Zamri
    Twitter:
    April 26, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge