Idea Hebat Untuk Mula Berniaga

Manipulasi Cuaca Untuk Idea Perniagaan

Anda perasan tak , Cuaca dinegara kita ini panas dan berasa bahang kan. Lagi – lagi apabila macam mahu hujan semakin bahanglah rasanya dirumah tamankan. Apa  – apa pun  kita masih bernasib baik  kerana bekalan tenaga elektrik masih mencukupi untuk memutarkan kipas dan menjalankan compressor aircond , Bagi mendinginkan ruang kediaman kita.

Dari situasi bergini sahaja anda pasti sudah tahu , apakah perniagaan yang paling sesuai  dan laku keras yang boleh kita jalankan.

Antara yang popular adalah seperti : –

Menjual Minuman

 • Menjual Air Kotak Dan Air Tin Yang Disejukan .( Lokasi anda boleh pilih dari taman reakrasi awam,kawasan bandar raya yang sentiasa ramai orang lalu lalang ,Pantai Awam atau dibazar – bazar awam yang membenarkan anda menolak tong beroda yang dipenuhi dengan Ais dan air kotak serta air Tin>. Yang ini kalau betul – betul penjual tisu dan pengemis akan kalah dari segi income.
 • Menjual Air Balang . (Lokasi paling hot adalah pasar minggu , pasar malam,Bazar Ramadhan , Tapak ekspo depan sekolah yang sedang mengadakan hari terbuka dan yang difikirkan sesuai, Malah ditempat saya “Kota Masai” Hari – hari ada berberapa peniaga yang menjalankan perniagaan Air Balang secara tetap>.
 • Cool Blog, Yang ini saya tak berapa mengetahuinya , tapi saya yakin ia sangat laku di tempat – tempat  Pasar awam dan pasar besar yang menempatkan pelbagai barang daripada keperluan dapur,perkakas rumah ,pakaian dan sebagainya. Di Johor Bahru memang banyak permis pasar besar yang menawarkan pelbagai pilihan barang.
Teknik Rahsia Bisnes Air

Pilihan Menu Air Yang Biasa Dijual

Anda minat untuk menjalankan Bisnes MInuman – Klik Panduan dan Resepi perniagaan Air Balang.

Kontraktor Elektrik

Yang ini memang dalam bidang saya , tetapi tidak semestinya saya tahu kesemuanya. Bidang elektrik sangat luas. Tetapi apa yang saya ingin bincangkan adalah kontarktor elektrik boleh mengambil kesempatan  dalam perniagaan diseabkan faktor cuaca.

Jika cuaca sekarang yang panas mereka boleh menawarkan perkhidmatan memasang dan melakukan pendawaian elektrik untuk Aircond atau kipas angin. Tetapi kebiasaanya  pemasangan unit penghawa dingin adalah yang paling popular.

Kebanyakan rumah kos sederhana biasanya tidak mempunyai point kuasa untuk unit penghawa dingin. Dan dikesempatan ini mereka menawarkan perkhidmatan mereka dengan harga yang terbaik untuk ruang yang mudah dipasang dan harga yang agak mencekik jika ruang  kediaman anda susah.

Dari saya jika anda mahu memasang unit penghawa dingin anda memang patut membaca tips terbaik  membeli penghawa dingin yang ini.

Bagai mana dengan contoh perniagaan yang saya ceritakan ini, Memang  benar  cerita yang saya sampaikan ini adalah dari pengalaman dan pemerhatian saya . Tetapi jika anda memang benar – benar serius untuk menceburi bidang perniagaan, Anda memang patut  mendapatkan Idea dan Panduan kertas kerja untuk memulakan perniagaan yang anda impikan selama ini.

 Contoh Kertas Kerja

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

9 Comments

 1. titan
  Twitter:
  June 3, 2015
 2. kak yatiadam
  Twitter:
  June 3, 2015
 3. kempiskanperutbuncit June 3, 2015
 4. Alyaa
  Twitter:
  June 4, 2015
 5. Dr Fattah June 7, 2015
 6. sabree hussin June 13, 2015
 7. Noriza Rahman
  Twitter:
  June 14, 2015
 8. Dr Fattah July 7, 2015
 9. Nor Hafizah August 26, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge