Ikhtiar terbaik untuk berhenti merokok dengan NCIG

Tahu tak anda dahulu sekitar tahun 90an Rokok berjenama seperti Dunhill, Malboro, Salem dan seangkatnya dijual dengan Harga serendah RM2.70 sekotak besar. sehingga awal tahun 2000 rokok jenis ini tidak lagi mencecah harga RM10.

Waktu ini Masih lagi kurang ceritanya tentang rokok – rokok tiruan dan rokok seludup, Yang hanya munkin hanya rokok seludup yang berasal di tanah seberang.

Malangnya tanpa kawalan yang efektif ramai anak muda telah terjerumus dengan tabiat merokok ini. Ketagihan mereka sehingga mencapai dua puluh batang sehari sudah seperti biasa.

Disebabkan harga yang murah, rokok -rokok berjenama ini telah menjadi kecanduan untuk mereka.

Dengan kedai – kedai runcit yang sangup menjual rokok dalam kuantiti sebatang, maka makin mudah lah anak – anak remaja ketika itu untuk bermula merokok. : “Sebatang baru 30sen apa ada hal”.

Pastinya mereka tidak akan mampu menghisap jenama yang lain disebab kan rasa dan feel rokok tidak akan sama dengan jenama yang saya sebutkan tadi dengan jenama yang murah.

Mereka munkin akan kata rokok takde jenama seperti menghisap kertas yang digulung dan dibakar.

ok cukup tentang intro sejarah harga rokok.
Apa yang dah berlaku kita biarkan sahaja apa yang penting anda yang menghisap rokok perlu berhenti sekarang bagi menjamin kesehatan yang lebih baik dan poket yang tebal.

Untuk rekod jika sekarang sekotak bersamaan RM18 x 30 = RM540 anda dapat jimatkan. Jumlah ini sudah cukup untuk membayar instalment sebuah kereta baru buatan tempatan.

Dan jika anda orang yang mementingkan kesehatan dan punyai ansuran bulanan insurans , duit ini jugalah yang dapat membantu anda.

Sekarang ini kan zaman ekonomi, jika bukan anda yang ingin menstabilkan ekonomi keluarga anda siapa lagi.

Tips yang saya boleh beri ialah cuba berhenti dibulan puasa, satu hari anda sudah berpuasa munkin jika diteruskan insha allah, Raya anda boleh berhenti terus.

Tapi sekiranya hari kedua anda gagal dari merokok, kemunkinan besar anda akan lebih kuat hisap rokok dari biasa, pada bulan puasa tersebut, jadi berdoa dan kuatkan semangat untuk anda yuang ingin berhenti merokok.

Yang belum menikah , apa kata pasang azam dan doa dengan penuh yakin dari sekarang dengan Doa” apabila saya menikah saya pasti akan berhenti merokok” jujurnya yang ini saya dah jumpa sahabat yang telah berjaya berhenti sebaik ia menikah. Ada lah berberapa hari dia mengelat tetapi yang saya tahu beliau dah berhenti lebih dari 15 tahun.

Sekarang yang terbaru ini , syarikat tempatan NCIG telah mengeluarkan rokok elektrik yang mampu menolong perokok untuk berhenti merokok.
Produk ini seratus peratus buatan anak melayu yang mahu menolong perokok berhenti .

Malah produk ini telah mendapt sambutan yang mengalakan dari orang ramai dan juga para selebriti Malaysia.

Anda boleh sahaja google tentang NCIG ini , anda boleh sahaja baca pengalaman mereka di facebook ataupun istagram. Yang nyata mereka berpuas hati kerana NCIG ini mampu menghakis tabiat merokok mereka.

Untuk yang mahu membuat tempahan boleh sahaja layari halaman jualan NCIG SEKARANG

Each set contains:
1X NCiG Pod Device
4X NPod Replacment Cartrodge (Fine Tobacco, Red Vanilla, Coolmint, Lush Mango)
1X NDock Magenetic Charger
1X Official Warranty Card
1X User Manual

Maklumat lanjut :-   NCIG POD

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

3 Comments

  1. Sis Lin February 22, 2019
  2. sunah sakura February 26, 2019

Leave a Reply

CommentLuv badge