Info Barang china murah dipasaran untuk anda beli

Saya pernah bercerita tentang beli barang dari china dan jual balik dengan harga yang berpatutan di sini.

Kalau jenis malu nak jual secara face to face boleh sahaja jual dekat Lazada dan Shopee.

Nak setup kedai pun tak susah mana. Malah ada yang membuat panduan shopee. Dari mula setup sampai menjual dan kalau takde barang pun masih mampu buat bisnes. Umpama jual air liur.

Tapi yang ini erbeza lah , kena juga modal , Data internet kena beli, Handphone dengan komputer kena cas pakai elektrik. Elektrik kena juga beli dengan TNB. Itu pun namanya modal.

Kalau makcik bawang dia claim jual karipap tak banyak pakai model atau hanya modal tepung dan kentang , kita juga boleh sangkal. Makcik tak tahu ke kuali yang pakcik beli tu dah dikira modal. Bukan nya dapat free.

Jadi apa yang boleh saya katakan , walaupun nak bisnes secara kecilan atau secara santai – santai kena juga buat kajian . Macam mana nak dapatkan barang yuang paling murah paling hot dan ada juga lah kualiti.

Kalau kualiti out makna nya sekali je lah pelangan kau beli. Kita pasti nak pelangan datang berkali – kali.

Okeh semasa blog post ini dibuat saya ada lah sedikit kajian di sebuah laman jualan popular.

Saya ada survey lampu LED solar. Nak pasang dekat garaj kereta. Jadi untuk maklumat harga yang ditawarkan bermula RM11.

Semak harga sebenar lampu led
Semak harga sebenar lampu LED

Dan satu lagi pesaing bermula dari RM17. Anda boleh lihat sendiri dari pautan yang telah saya beri dibawah gambar. (harga akan berubah tanpa sebarang notis)

Sama ada mereka mendapat bekalan dari tempat yang sama tetapi mahu keuntungan yang lebih atau memang yang RM17 itu mendapat harga yang agak mahal dari pembekal mereka.

Jadi untuk anda yang mahu mencuba berniaga dan mahu mencari pembekal dari luar khususnya negeri China anda boleh lah mendapatkan panduan Taobao.

Panduan ini Taobao ini akan mengajar anda bagai mana untuk mebeli dengan 6 Rahsia yang patut anda tahu..

Rahsia 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku

Ada 5 ciri yang perlu diperhatikan apabila memilih barang yang mahu di borong di TaoBao. Jika barang tersebut memenuhi kelima-lima ciri ini, saya yakin, anda akan mampu menjana keuntungan yang besar dalam perniagaan anda.

Barang yang dipesan akan dapat sampai ke tangan anda dengan selamat… dan dengan pantas, ianya juga akan menjadi rebutan kepada pelanggan-pelanggan anda.

Pastikan anda tidak beli dan borong apa-apa produk di TaoBao.com selagi anda belum mengetahui 5 ciri ini!

Rahsia 2 : Produk Yang Perlu Dielakkan!

Ada 4 ciri produk yang perlu anda elakkan apabila ingin memborong barang di TaoBao.com . Jika anda membeli produk-produk ini, ada kemungkinan besar, anda akan menghadapi pelbagai masalah di kemudian hari dan terpaksa menanggung kerugian yang besar.

Jadi, seboleh-bolehnya, elakkan membeli barang yang mempunyai 4 ciri ini.

Rahsia 3 : Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian Di TaoBao.com

Ini adalah rahsia yang paling-paling-paling penting. Jika anda menyangka anda boleh terus pergi ke website TaoBao dan membeli barang disana seperti anda biasa membeli di website-website e-commerce yang lain!

Anda sedang melakukan KESILAPAN YANG SANGAT BESAR!

Berita baiknya, saya tunjukkan kepada anda secara langkah demi langkah beserta secreenshoot-secreenshoot, bagaimana anda boleh membeli barangan di TaoBao dengan cara yang SELAMAT dan BETUL!.

Ya! Anda juga boleh menggunakan perbankan internet tempatan (maybank2u / cimbclicks dll) untuk membuat pembelian barang di website Taobao! Saya akan tunjukkan caranya!

Rahsia 4 : Barang Kena Tahan Kastam? Atau.. Barang Tak Sampai? Apa Nak Buat?

Kadang kala, walaupun anda sudah melakukan semuanya dengan betul, tetapi ada juga perkara-perkara yang berlaku yang diluar jangkaan anda!!

Barang di tahan di Kastam!
Produk yang diorder.. tak sampai-sampai!
Produk sampai tapi tak sama seperti yang diorder atau tidak cukup kuantiti!

Apa nak buat? Jangan risau dan panik! Saya tunjukkan juga kepada anda bagaimana anda boleh mengatasi semua masalah tersebut dengan tenang dan gembira!

Rahsia 5 : Cara Menjual Produk Yang Telah Diborong Secara Online!

Setelah anda berjaya memborong barang dari TaoBao dan barang tersebut sudah sampai ke rumah anda dengan selamat..

Ada 5 kaedah untuk anda menjual barang-barang tersebut. Saya tunjukkan anda 5 tempat dimana anda boleh jual brang-barang anda.. semuanya adalah secara online sahaja!

Anda hanya perlu lakukannya dari depan komputer anda sahaja!

Rahsia 6 : Proses Jualan & Teknik Meng”Ayat”

Bagi anda yang sudah biasa menjual produk fizikal secara online, rahsia ini mungkin kurang penting bagi anda. Tetapi bagi anda yang belum mempunyai pengalaman menjual produk secara online, ataupun sering gagal menjual produk secara online. Ada banyak tips serta ilmu yang boleh anda pelajari pada bahagian ini.

Malah, saya juga turut berikan anda contoh ayat / skrip untuk anda menjual produk anda kepada orang ramai secara online.

Jom dapatkan Rahsia Taobao dari sini!

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

5 Comments

  1. Sis Lin March 11, 2019
  2. sunah sakura March 12, 2019
  3. kisahsidairy March 25, 2019
  4. KakNa March 28, 2019
  5. maszull March 28, 2019

Leave a Reply

CommentLuv badge