Isyarat Satu Malaysia yang telah Dicurangi

Hari ini hari yang kedua untuk tahun baru, Mungkin ada yang sudah tercapai azam untuk berkerja ditempat baru.

Tetapi tiktoktiktok kamu lepas subuh sambung balik tidur , saya sangka baik, sangkaan kurang elok munkin sekali doa qunut pun kamu lupa.

titititit I say lagi 10 minit pukul lapan aku dah lambat , bersiap sepantas kilat capai kunci dan bawa apa yang patut vroom kau jadikan kapchai kau seperti basikal BMX.

Bahasa Isyarat

Celok sana, celok sini aku tak marah tapi sampai trafik light kau dekat lorong tengah terus je kau celok nak masuk kiri, opocot aku break emergency, Aku Horn, aku marah tapi marah aku lebih kepada nasihat!. kalau berlaku apa nanti macam mana?..

Namun sepertinya kau salah angap , Kau dengan kerek nya telah meangkat isyarat satu Malaysia pada jari hantu arggh demm. Takpe aku sempat break. Cuma dalam hati apa lah anak Melayu ini aku percaya orang tua kamu dulu,dulu telah mendidik kamu dengan sikap sopan santun dan hormat menghormati.

Nampak sangat bukan pasangan ibubapa yang kena baca buku mendidik anak -anak orang dewasa  yang masih bujang pun mesti baca sekali untuk diulang kaji.

Didikan Anak – Anak!

Berbalik pada kesah orang yang tunjuk isyarat satu malaysia ini , Budak itu tersangkut pada tarfik light yang kedua sebelum masuk simpang tempat aku kerja dan menurut rakan aku budak yang itu adalah staf baru ditempat aku.

Arghh… demm! Tahu lah kau baru masuk tempat baru nak tunjuk kedatangan tepat pada waktu, tapi mohon lah berhati – hati dijalan raya, dan perangai tu biarlah elok sikit supaya bangsa lain sejuk sedikit melihat orang kita ada budi bahasa…

Esok tahu lah nasib kau hehehe!

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

14 Comments

  1. Fadhil
    Twitter:
    January 2, 2014
  2. titan
    Twitter:
    January 2, 2014
  3. Rina January 2, 2014
  4. akubiomed January 2, 2014
  5. Bahrain January 2, 2014
  6. Hafiszan Kamarudin
    Twitter:
    January 2, 2014
  7. blogger lelaki
    Twitter:
    January 2, 2014
  8. Hafizul
    Twitter:
    January 3, 2014
  9. cik tom January 5, 2014
  10. suri January 6, 2014
  11. AUC
    Twitter:
    January 7, 2014
  12. ohcikgu
    Twitter:
    January 7, 2014
  13. khairul asrol January 8, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge