Jadual untuk cable PVC gland

0
2139

Selepad saya meungah naik jadual cable gland armoured , ada yang bertanya jika cable PVC bagaimana pula , ada jadual nya ke tidak. Jawapan saya ada . anda nak yang PVC gland atau yang cooper .

Fungsinya sama apabila anda ingin membuat penyambungan cable pada terminal, sudah pasti anda perlukan cable gland untuk menjadikan kerja anda lebih sempurna.

Lebih kemas dan yang paling penting dapat melindungi cable dan terminal .

Cable dipegang oleh gland pada terminal box, atau pada permukan lobang panel. Dan sekaligus ada fungsi earthing.

Namun tujuan utama saya bukan untuk bercerita tentang teknikal, Saya hanya mahu berkongsi jenis saiz gland yang sesuai untuk cable anda.
Jadual ini dari jenama gewish. tetapi sekarang banyak sudah brand yang OEM , tetapi ia masih lagi relevan .

Cara untuk mengunakanya , hanyalah mengukur diameter cable dan rujuk jadualnya seperti dibawah ini…

PVC gland Chart

Lihat juga – Jadual untuk cable armoured gland

Previous articleBaca komik lengkap Juara-Juara Kembar sekarang
Next articleBaca komik hongkong Wira Sakti sekarang
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge