Jangan cakap kita Puasa Kita Lembik!

Bulan puasa sebenarnya aku malas nak komplen atau bising – bising dengan sikap sesetengah orang kita lagi – lagi kalau dah membabitkan kerja dengan mereka yang bukan beragama Islam. Sebenarnya bulan puasa inilah waktunya kita menjadi orang yang prodaktif tolonglah buat kerja itu dengan masa yang ditetapkan bukan orang minta tugasan itu dibuat sekelip mata tapi cubalah ikut jadual yang ditetapkan.

Selalu pagi aku akan brief dengan orang yang berlainan bangsa dan agama mereka akan mengatakan puasa punya hal la kerja menjadi slow, cis rasa nak backup pun tak boleh memang bukti nya mereka jadi slow and steady. Sebenarnya aku tak berapa faham lah dengan mereka sepatutnya bulan puasa inilah masanya kita hendak tunjuk bagaimana hebatnya orang Islam mampu membuat kerja – kerja fizikal tanpa perlu membatalkan puasa. Dekat sini jugalah aku terfikir perghh.. brother gua dekat kampung bulan puasa kerja kebun kelapa sawit petang cari ambil makanan binatang ternakan rilex je aku tengok , cuma beza nya kalau time buka gua tambah sekali dia punya tambah takut gua nak tengok hehe.

Lazy worker

Jadi apa pandangan pembaca perlukah aku mencatas kata – kata nista yang conform aku bengang dengan perangai mereka yang dekat mulut cakap kita 1 malaysia tapi dalam hati siapa lah yang tahu.

Dan dah terlanjur aku tulis luahan hati aku nak komplen juga dengan kontraktor yang ditangung jawab untuk mengutip sampah dekat taman perumahan aku, Apa hal lu nak mengamuk kalau lu orang tak angkat sampah pastu ada orang komplen itu kan dah jadi tangung jawab lu kalau lu orang tak suka jangan nak mengatal submit tender nak jadi kontraktor , lu orang baca ke tak tender tu yang menyatakan hari – hari lu orang kena angkut sampah bukan setakat itu je tong sampah lu orang pun kena bersihkan, setakat nak angkat seminggu tiga kali  pun miss, lagi nak marah -marah orang komplen tak angkat sampah.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

10 Comments

  1. kakiblog July 31, 2013
  2. Kujie July 31, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      July 31, 2013
  3. Ikhmal Malique July 31, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      July 31, 2013
  4. Cikgu Hairul
    Twitter:
    July 31, 2013
  5. Hafizul
    Twitter:
    July 31, 2013
  6. wazy
    Twitter:
    July 31, 2013
  7. Zuan August 1, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge