Jangan tertipu dengan membeli Jam Casio G Shock Murah

Jangan tertipu dengan membeli Jam Casio G Shock Murah

Saya pernah menulis kesah yang saya pernah membeli jam tangan Gshock dengan separuh gaji saya.

Setakat jam tangan casio yang berharga RM20 dengan fungsi split memanglah saya dah banyak kali beli .

Dengan warga africa lagi lah berkali – kali .

Tetapi yang betul – betul ori saya beli di Careour tebrau.

Carefour nya pun dah bungkus. Dah jadi pasaraya lain dah, Saya sendiri pun dah takde hati nak pergi. Disebabkan jarak yang agak jauh dah lebih baik saya singah Giant plentong dari pergi pasaraya yang itu.

beli Jam Casio G Shock Murah

G-Shock Frogman Limited Edition Watch

 

Okeh jam tangan kawan pun macam dah lama tak bertukar , jadi untuk memuaskan hati sendiri kita survey – survey lah jam secara online.

Bukan apa benda kat online ni boleh dikatakan murah – murah belaka. Tetapi kena jugalah berjaga – jaga takut tak sama dengan apa yang kita lihat .

Pernah satu kes , Jam G Shock model lama , jenis basic lah . Saya beli time offer memang murah bawah RM100.

Saya kata dekat kawan munkin Gshock ini tiruan , mana ada Gshock harga RM70.Mesti benda ini macam jersi ada ori,ada adezero da nada gred triple A.

Tapi disebabkan beliau memang sudah lama bermain dengan G Shock , beliau katakana sendiri jam saya ini memang ori.Memang tulin disebabkan itu beliau belek agak lama, maka beliau sendiri mula menempah secara online.

Waktu saya beli , penghantaran lebih kurang tiga ,empat hari . Namun untuk pesanan beliau ia memakan masa sehingga dua minggu lamanya. Dan apabila produk yang dipesan sampai , ia agak mengecewakan disebabkan ia tidak sama dengan apa yang dia lihat apa yang saya terima.

Memang kecewa sehingga sangup untuk menawarkan pertukaran dengan saya dengan alasan Jam yang saya beli ini masih baru dah tidak pernah dipakai lagi.

Bergitulah permainan seller online ini, ada kala kita beli kita akan mendapatkan apa yang kita suka dan tepat dengan apa yang kita lihat.

Adakalanya ia sangat mengecewakan, Dari saya anda harus sahaja membuat aduan kepada pusat aduan dan rajin – rajin lah follow up dengan ejen  jualan yang tidak bertangung jawab ini.

Jika kita diam mereka pasti akan melakukanya sekali lagi dan lagi, mereka tidak akan perduli dengan perasaan kita pa yang penting produk mereka sudah dapat dijual dengan jayanya.

Okeh yang bawah ni kawan pun jumpa online, macam tertarik juga ,sekejap lagi nak beli lah .

Casio AE-1000W-3AVDF Original & Genuine Watch

10-YEAR BATTERY LIFE & WORLD TIME 100-meter water resistance World map for world time 1/100-second stopwatch LED light LC Analog display Dark Green Color

 

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG