Kenapa Kita Harus mengampu Majikan Kita

Sebenarnya aku teringin sekali mahu masuk contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Meraka kata “Masuklah contest seo , kalau menang dapat duit, tak menang kira kita sekadar promosi percuma blog kita”.

Jadi dengan aktiviti masuk contest SEO seperti ini, sikit banyak adalah trafik extra daripada google , selain daripada entri – entri super power kita yang patut dirahsiakan.

Ampu Daripada Kamus Dewan Edisi Keempat.

mengampu 1. sl menahan di bawah (dgn telapak tangan), menyokong dr bawah (supaya tidak jatuh, runtuh, dsb): kain baju di­­ampu oleh hamba raja; 2. sl = mengampu-kan memerintah (negeri, kerajaan): yg pertama ~ negeri Pasai ialah Sultan Malikul-Saleh; 3. ki mengangkat, menyanjung (utk menyu­kakan seseorang supaya mendapat sesuatu faedah daripadanya): siapa yg pandai ~nya akan mendapat segala sesuatu dari­pada­nya; ~ bodek bk mengangkat (supaya men­dapat sesuatu); pengampu 1. penahan, penyangga, penyo­kong; ~ susu baju dalam perempuan, coli, kutang; 2. orang yg memerintah negeri; 3. orang yg menjaga keselamatan seseorang, wali, orang tua; 4. orang yg mengangkat-angkat (suka menyanjung) seseorang, orang yg mengampu.

Kenapa Kita Harus mengampu Majikan Kita

Untuk mendapat kesenangan atau faedah duniawi daripada Majikan kita. (Fantasi faedah anda memang boleh fikirkan sendiri).

Belajar menjahit baju kurung

Cara Mengampu Majikan

Buat kerja bersunguh – sunguh , fokus dan jika boleh anda harus bersikap seperti pemilik perniagaan. Cuba mencari peluang untuk menambah pendapatan syarikat dengan bertindak sebagai sales manager walaupun anda hanya seorang technician biasa – biasa sahaja.

Contoh Pekerja mengampu Majikan

Antara tempat yang saya biasa jumpa adalah seperti di kedai tayar atau bengkel milik orang cina. Pekerja satu Malaysia mereka sudah dilatih supaya meyakinkan pelangan mereka supaya menukar alat ganti yang sudah mereka kesan akan mengalami kerosakan dalam jangka masa terdekat.

Sikap mereka yang mengampu majikan mereka kekadang membuatkan kita merasa seperti mereka mahu menipu kita , Tetapi dari segi pandangan sisi yang lain ia sangat bagus. Ini adalah salah satu peluang mereka menambah baik kedudukan dan gaji mereka pada syarikat tersebut. Manalah tahu apabila mereka sudah boleh berniaga sendiri mereka akan dapat membuat untung yang besar apabila teknik yang mereka pelajari diguna pakai dalam bisnes sendiri.

Ok ini adalah salah satu cara bagimana seorang pekerja mengampu secara berhemah kepada majikannya. Takde pun nak kipas – kipas atau bodek. Cara mengampu yang agak pro dengan meningkatkan prestasi dan kemahiran. Sesetengah majikan tidak akan memandang kepada kelulusan individu tersebut, Mereka lebih suka melihat keuntungan yang akan dibawa kedalam syarikat mereka, Itu sahaja.

p/s: Lepas Raya Cina Munkin ramai yang ingin beralih arah mencari cabaran baru aka majikan yang mampu membayar dengan nilai yang tinggi.

Untuk anda – anda yang inginkan panduan temuduga sejujurnya anda memang boleh riki – riki disini –

Panduan Mudah Temuduga

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

10 Comments

  1. titan
    Twitter:
    January 26, 2015
  2. Dr Fattah January 26, 2015
  3. blogger lelaki
    Twitter:
    January 26, 2015
  4. Malaysia Tercinta January 26, 2015
  5. suhiminain
    Twitter:
    January 27, 2015
  6. fiuzzhafiz
    Twitter:
    January 28, 2015
  7. anif
    Twitter:
    January 28, 2015
  8. AZENI AHMAD January 28, 2015
  9. zool
    Twitter:
    January 29, 2015
  10. akubiomed February 11, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge