Kereta Baru Mampu Milik

“Abang berapa agaknya nilai kereta lama kita ini”

“Ntah tapi rakan – rakan Abang kata Model Kelisa dia boleh laku Rm10 ribu, Tapi pasal dia dah touch up dengan warna baru, Kereta kita ni stiker asal pun tak kopek lagi”

“Apa kata kita trade in kereta ini dengan model kereta lain yang lebih baru?”

The Beetle ke?…

KERETA MURAH

Soalan itu terus aku jawab dengan “Yang abang sayang lah dengan kereta ini, Kereta ini lah yang paling banyak berjasa kepada kita. Masa rakan – rakan yang lain bertukar – tukar kepada kereta yang lebih besar dan baru . Kita tetap mantain dengan kereta ini. Dan sekarang selepas dua belas tahun kereta ini juga lah yang terus menyumbang hasil untuk membayar kereta kita yang lain”.

Ya itu adalah antara jawapan bernas gua untuk terus mempertahankan kereta lama gua. Walaupun sekarang ini kereta baru pun banyak yang muka rendah , Bulanan pun rendah tinggal budget bulanan nak bayar berapa.

Ada yang dua ratus,tiga ratus dan ada juga yang lima , enam ratus. Bergantung kepada Berapa tahun buat pinjaman, Jenama dan model yang anda ingin beli.

Tapi weh Kalau umur – umur macam aku ini, memanglah seboleh- bolehnya ingin merasa kereta buatan Luar, tidak kiralah kereta Buatan Eropah atau kereta buatan Jepun.

Lebih – lebih lagi model – model seperti E-class, apa class janji bulan – bulan boleh bayar.

p/s: .Tips Kereta,ย  gua lebih suka dapat kereta free walaupun bawah seribu cc…

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

11 Comments

  1. akubiomed September 2, 2014
  2. blogger lelaki
    Twitter:
    September 2, 2014
  3. titan
    Twitter:
    September 2, 2014
  4. Azam Mohamad September 2, 2014
  5. sabree hussin September 3, 2014
  6. Hairul Hissam September 3, 2014
  7. Hafizul
    Twitter:
    September 3, 2014
  8. suri September 3, 2014
  9. mai has September 3, 2014
  10. aishah ahmad
    Twitter:
    September 5, 2014
  11. hafiz
    Twitter:
    September 5, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge