Kerja Separuh Masa Untuk Orang yang Suka Cuti

Cuti Raya Cina telah berlalu hampir dua minggu,Hanya tingal sedikit saki baki  Limau Mandrin, berada di Peti Sejuk , yang lain sudah terhadam dengan jayanya. Cuti – cuti satu Mqalaysia  seperti ini jujur aku memang tidak suka nak pergi makan angin ke apa, Cuti macam inilah yang paling bestnya balik kampung jemnya sekejap, parking kereta seluas – luasnya nak park melintang atau menegak ikut suka, Halaman rumah besar.

Klik sini Untuk Untung Seratus Peratus

Pernah aku masa cuti tahun baru pergi kesebuah taman tema, peghh dia tulis ” From Thiss point 30minute” gila bahal menunggu , pastu kena naik roller coster paling aku tak suka, kecut gila. Tapi bagusnya apabila aku menunggang motor rasa bawak laju pun slow jer hehe.

Disney

Kalau tempat aku purata pekerja setiap bangsa sama, Jadi keutamaan cuti adalah untuk yang menyambut perayaan , yang lain cukuplah sekadar Public Holiday.  Namun apabila dari Boss hingga pengurusan dikuasi oleh satu bangsa maka jawapanya anda terpaksa mengikut cuti mereka. Sumber Gambar –  Album

Tapi apabila cuti macam dah panjang seperti ini, ada juga  yang nak sambung lagi cuti. Kalau jarang cuti mungkin boss akan luluskan , tapi mungkin dengan bersebab , Masuk spital ke pergi holiday luar negara ka, umrah ka atau memang boss kau paksa kau cuti disebabkan sepanjang tahun kau memang tak nak bercuti.

Jadi jika lain daripada diatas kalau kau kena fired , memang patut la. Orang memang dah beri cuti seminggu , kau sambung lagi. lepastu rekod tahunan suka ambil leave,MC dan ntah apa -apa ntah. Conform Boss tak suka punya.

Jadi jika berlaku seperti ini apa yang harus dilakukan?

Konfem jika ingin mendapatkan pekerjaan baru anda terpaksa menunggu, Nak cepat dapat kerja, kemungkinan jawatan cashier  hypermarket mudah dapat. Tapi adakah gaji yang diperuntukan cukup untuk selera  anda yang besar.

Jadi usaha yang perlu anda lakukan adalah seperti

Sertai Jobdirumah

Jadi Agen Affiliate

Paksa Orang Klik Iklan 8share

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

9 Comments

  1. titan
    Twitter:
    February 15, 2014
  2. Mohd Azuan
    Twitter:
    February 15, 2014
  3. Bahrain
    Twitter:
    February 15, 2014
  4. Farid Laham
    Twitter:
    February 15, 2014
  5. papa mifz February 15, 2014
  6. mselim3 February 15, 2014
  7. blogger lelaki
    Twitter:
    February 16, 2014
  8. Hafizul
    Twitter:
    February 17, 2014
  9. hafizmd
    Twitter:
    February 19, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge