Kesan kenaikan harga minyak.

Dia: Hello bro kau dekat mana ?

aku: aku dekat rumah la layan blog onlajer nopo?

Dia:  eh kau tak pergi isi minyak ke malam nanti minyak nak naik 20 sen,

Aku: wah teror kau mana kau tahu ni , tu hari aku baca kosmo khabar angin je berita kenaikan minyak nihm

Dia:Aku baca dekat blog politik lah bro tak kan aku baca dekat blog onlajer ,blog kau kan cerita nak buat duit dengan kemasyarakatan sahaja mana main kau nak buat cerita politik lainlah kalau pak JIb dan pak nuar tu bapak sedara kau mesti kau cenderung dekat salah satu ini baru cerita politik je kau dah kaitkan dengan Hizbut Tahrir lama lagi lah cita – cita kau tu bro.

Aku: Jadi sebenarnya apa hal kau talipon aku nih nak ajak ngeteh , ke nak ajak aku kena gear box, perut aku pun dah mula nak lapar nih …

Dia: Takdelah bro aku nak ajak kau isi minyak full tank sahaja hari ini petrol pump full house jalan nak masuk jem mungkin kesan kenaikan harga minyak…

Aku: Itu aje kau nak cakap pasal Kesan kenaikan harga minyak setakat hari ini isi full kau ingat boleh tahan sampai tahun depan ke dah aku nak masak mee segera sekurang nya kalau aku tak keluar boleh lah aku jimatkan minyak yang memang dah naik nih.

Woha best tak perbulan aku dengan rakan sekapal aku memang aku ngaku adalah sikit aku taruk garam , tapi yang jem dekat petrol pump tu memang realiti korang sangup ya beratur menunggu giliran untuk menuang minyak yang tetap akan habis dan anda akan tetap membayar lebih 20sen setiap seliter.

Jadi dari aku merapu yang bukan – bukan dan menc****t  tak tentu pasal apa kata cukup lima  tahun yang akan datang kita pilih orang yang betul – betul boleh merialisasikan semua barang  boleh beli dengan harga yang murah. Jadinya apabila berlakunya masa itu aku yakin tidak ada lagi lah orang yang marah -marah kecuali orang itu memang suka membayar dengan harga yang  bikin orang naik darah.

Onlajer:  harga minyak naik lagi kali ini dengan nilai 20sen , jadi sekarang apa kata kita gasak sahaja kudarat kaki dengan mengunakan bas no 11, dengan ini anda tidak perlulah diet hari – hari anda suka anda jalan kaki kalau ada anjing boleh lah kita berlumba lari.

 

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

9 Comments

  1. AUC
    Twitter:
    September 3, 2013
  2. Irwan Alessa
    Twitter:
    September 3, 2013
  3. titan
    Twitter:
    September 3, 2013
  4. Cikgu Hairul
    Twitter:
    September 4, 2013
  5. AkmaOmar
    Twitter:
    September 4, 2013
  6. Hafizul
    Twitter:
    September 4, 2013
  7. Rina September 4, 2013
  8. Hazmin Hamudin September 4, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge