Panduan membeli Kipas Dinding Murah Berjenama

Ada berberapa client saya bertanya “Betul ke susah sangat nak cari tempat beli kipas dinding yang murah dan berkualiti”. Mereka bilang, mereka sudah banyak survey Kedai peralatan elektrik dan Hardware elektrik. Tetapi harganya seperti tidak kena dengan budget mereka.

Sebenarnya saya tidak berapa mensyorkan kipas dinding , ini kerana kebanyakan responden mengadu kipas angin dinding mereka tidak tahan, cepat rosak.

Namun bergitu saya juga tahu tidak semua kipas dinding mudah rosak, malah jika kita perasan kebanyakan kipas dinding di Mesjid, surau atau tempat rehat , kipas dinding ditempat tersebut boleh menjangkau usianya lebih 2 hingga 3 tahun, melebihi tempoh sah jaminannya.

Panduan membeli Kipas Dinding Murah Berjenama

Kipas Dinding Berjenama

Jadi disini bab ketahanan susah untuk dijangka. Jika mengalami kerosakan kemungkinan besar capacitor sudah meletup atau coil kipas sudah “short circuit” disebabkan kepanasan. untuk kerosakan capacitor anda boleh menukar sendiri dengan membeli mengikut contoh capacitor asal. Manakala untuk coil yang sudah terbakar , anda tidak mampu membuat apa – apa,Apa yang saya boleh beritahu, kos untuk rewinding baru adalah lebih mahal daripada membeli unit kipas dinding yang baru. Jadi tidak mungkin anda akan membaiki nya.

Okey berbalik pada cerita asal anda mahu membeli kipas dinding yang murah? anda boleh lah mencuba membeli Jenama XMA Wall Fan 16” . Dengan spesifikasi tiga kelajuan dan jaminan setahun. anda boleh melihat sendiri Tawaran dari Jenama XMA Wall Fan pada halaman ini.

Tetapi biasanya benda murah ni memang lah cepat sangat jangka hayatnya. Walaupun orang kata setandan pisang itu tak semestinya semua buruk . Tetapi kalau dah rata – rata semua memperkatakan kualiti model yang ini tidak bagus susah juga. Kiranya nasib – nasib lah.

Tetapi apa pun itu terpulanglah kepada anda untuk menilai sendiri , Dan dibawah ini saya letak juga pautan untuk kehalaman jualan kipas angin dinding. Anda boleh pilih dan menyemak sendiri harga kipas dinding dan jenama yang anda mungkin anda sukai..

Panduan membeli Kipas Dinding Murah Berjenama Terkenal

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

9 Comments

  1. titan
    Twitter:
    October 7, 2014
  2. Abdur October 7, 2014
  3. reezluv October 7, 2014
  4. akubiomed October 8, 2014
  5. sabree hussin October 14, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: