Kos Pemasangan Penyaman Udara

Lelaki Kacak :Assalamualaikum, Hello bro…

Kawan ada hajat, kawan nak pasang aircond dekat rumah… Aircond kawan dah beli tinggal nak pasang sahaja…Agak – agak berapa kos untuk pemasangan nya .. ya bro?

Rakan kontraktor :Waalaikumusalam… Berapa horse power?

Lelaki Kacak : 2 biji 1horsepower untuk bilik,1biji 1.5hp untuk ruangan keluarga dan 1biji 2hp untuk ruang tamu. Berapa ya kos pemasangan nya..

Rakan kontraktor : Harga aku 1HP (RM150),1.5HP (RM200), 2.0HP (RM270).Paip lebih sepuluh kaki aku charge satu kaki RM10. Tetapi apa pun aku kena tengok dulu la keadaan rumah kau baru lah boleh cerita lagi detail.. Nak kasi lagi murah atau mahal…

Lelaki Kacak : Ok bro nanti dah konfem aku roger – roger kau lah ya..

Di atas adalah perbualan saya dengan seorang rakan kontraktor.
Sengaja saya kongsikan disini sebagai asas panduan untuk anda yang bercita – cita untuk memasang berberapa unit set penghawa dingin dirumah anda.

upah pasang acond

Kemungkinan besar nya saya akan memasang berberapa unit penyaman udara. Untuk keselesaan keluarga.

Antara yang saya tidak sentuh dalam perbualan adalah tentang berberapa aksesori penghawa dingin seperti braket unit luar dan ducting pipe untuk kekemasan pemasangan.

Jika anda tidak memasang ducting pipe pun , set penghawa dingin anda tetap akan berfungsi.tetapi jika anda mementingkan kekemasan anda sebenarnya boleh menjadi seorang yang cerewet untuk memastikan kepuasan anda sebagai pelangan.

Tentang lubang paip yang telah tersedia ada dirumah anda .. Anda memang boleh berbincang dengan kontraktor untuk memberi kan diskaun..

Tetapi perlu juga di ingat .Kontraktor juga akan meminta bayaran tambahan untuk “power point” elektrik set penyaman udara yang dipasang. (Anda boleh rujuk disini untuk sebut harga pendawaian elektrik).

Jadi berhati – hatilah untuk mana – mana pengedar kontraktor yang menyediakan khidmat pemasangan percuma…Sesunguhnya mereka boleh meminta anda membayar kos tersembunyi. Jika anda tidak pandai bermain dengan kata -kata.

Sekarang tiba masanya untuk memilih set penghawa dingin yang terbaik….
Seperti biasa semak harga pasaran disekitar tempat anda. Mahu tak mahu kena juga keluar masuk kedai – kedai elektrik yang berada disekitar tempat anda…

Cari harga dan offer terbaik.. Ada free Giff atau tidak , Pemasangan percuma atau tidak dan tanyakan upah pemasangan atau lihat pakej yang mereka tawarkan…

Jangan terpengaruh dengan jenama yang bukan – bukan .. lebih – lebih lagi buatan dari china yang mungkin susah untuk mendapatkan alat ganti… Seboleh – bolehnya cari jenama yang sudah biasa dikenali seperti di Kedai Penyaman Udara Mesra Rakyat.

Walaupun kuasa membeli di tangan anda.. Anda memang patut menyemak dan membandingkan Harga penyaman udara di pasaran…

Semak Harga Penyaman Udara ——>Kedai Penyaman Udara Mesra Rakyat

KIPAS & PENGHAWA DINGIN TERLAJAK LARIS
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
Peluang Untuk Bekerja Part Time Dari Rumah! Terima bayaran upah lumayan dan bekerja dengan syarikat dari seluruh pelusuk dunia sebagai pekerja part time dari rumah. Info Lanjut -KLIK SINI

2 Comments

  1. anuar April 13, 2016
  2. titan
    Twitter:
    April 14, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!

%d bloggers like this: