Kunci,Proton,Bengkel Cina

Saga oh saga kenapalah kau tak nak hidup bateri dah baru starter sudah pun sudah diganti tapi apabila masukan kunci dan putar kosong takde langsung tindak balas sikit sangkut pun tiada hampeh betul. Paling tak best time turn gua pakai kereta ini apalaa nasib

Ada siapa – siapa yang pernah kena tak ? kereta proton saga blm   tidak dapat dihidupkan akibat sensor atau chip yang berada didalam kunci tersebut.

Benda dah berlaku dah nak rosak nak cakap apa hubungi sahaja lah service proton yang terdekat, No takde boleh search dekat google resit service yang lepaspun ada tercatat nombornya, Tapi agak malang no telefon yng didail berbunyi hanya tiada siapa yang ingin menjawabnya rosakah, atau saturday half day, geram juga gua macam ini tak boleh jadi ambil keputusan pergi tempat service dengan kenderaan lain eh buka lah tapi kenapa tak berjawab, tapi itu tidak penting cool kan diri pergi cuba – cuba tanya mekenik macam mana nak selesaikan masalah . jawapan mudah susah la bang nak kena bawa kesini baru boleh kita orang check , tapa dik saya boleh ambil dan hantar, tak boleh bang kereta tengah banyak kena ontow kesini. Ontow? ontow,ontow la janji ada resit fikir gua eh mana budak – budak mekanik tadi cilanat belum habis deal lu dah blah eh dik , dik  macam mana nak setel kereta abang nih oh kereta abang ya err abang ada bawa kunci dia ada sini saya check tapi itu pun tak conform boleh jadi, gua bengang tak pelah dik saya cari kedai cina jelah

Ok tune insurans sila tarik kereta saya, tunggu lama sangat gua suruh driver tarik pakai lori kebengkel yang berhampiran , boss u punya kereta tinggal ya boss esok siap saya talipon ok. Gua dengan malas cerita banyak ok , bukan kereta gua kereta syarikat janji ok dan janji gua tak kena bayar. habis cerita.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

15 Comments

  1. Cikgu Hairul
    Twitter:
    May 27, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      May 27, 2013
  2. suri May 27, 2013
  3. hafiz
    Twitter:
    May 27, 2013
  4. titan
    Twitter:
    May 27, 2013
  5. hafizmd
    Twitter:
    May 27, 2013
  6. anif
    Twitter:
    May 27, 2013
  7. cik tom May 28, 2013
  8. Khairul Zamri
    Twitter:
    May 30, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge