Lampu Kalimatang SJ LITE,Terbaik!

Walaupun aku dah lama dalam bidang elektrik, tapi aku masih lagi rasa konfius tentang nama sebenar lampu kalimatang ini.

Ada orang pangil Bare Channe,Batten,Flourecent Light apa – apa ajelah yang dia orang bahasakan lampu yang paling biasa kita temui dekat rumah – rumah kebanyakan . Kalau dia orang tak pasang dekat ruang tamu pun , paling cincai pun dia orang pasang dekat dapur dan seterusnya lah.

Kalau orang biasa – biasa macam aku, memang aku pasang lampu macam ini,  Cuma dakyah utamanya kalau pakai lampu macam ini kurang jimatlah elektrik dekat rumah. Ya itu benar pasal kau orang guna lampu kalimatang takde cap, sebulan korang pasang ada lah keluar bunyi berdengung, kadang baru pasang je dah berdengung dan paling tak bestnya baru pakai berberapa bulan dah kondem . “Hampeh!”

Tapi kalau korang cakap lampu dekat rumah mak bapak korang dekat kampung dah bertahun – tahun guna elok je memang aku tak boleh cakap apa ,  barang lama memang ketahananya luar biasa event kipas KDK rumah murah generasi pertama yang dah hampir sama dengan umur aku pun masih elok lagi berfungsi cuma time start je dia punya pickup macam boleh menyentak sesuatu benda.

Berbalik kepada lampu kalimatang, aku syorkan lah kepada korang yang nak pasang atau tukar lampu baru . Korang boleh lah gunakan jenama SJ Lite.

Mana – mana tempat yang menjadi pelangan setia kami, aku memang rekomen lampu jenis ini, supaya aku tak lah buat kerja dua kali. Aku suka dengan Sj lite ini pasal ketahanan Body dia memang tak mudah reput, tak macam sesetengah lampu kalimatang yang macam tin biskut baru masuk tahun kedua je body dia dah macam keropok,  dah satu kerja aku nak tukar. Dengan ketahanan ballast dan Capacitor yang mampu mejimatkan elektrik .

Dan kalau nak tengok – tengok info yang berkaitan dengan lampu boleh sahaja anda pergi ke Survey  Produk   SJLite mana tahu dapat idea nak pasang lampu macam mana dekat rumah impian . Tapi biasa la barang ada jenama, mesti ada harga . Tapi kalau korang nak cari lain dari yang lain anda boleh juga survey lampu – lampu cantik untuk hiasan dalaman rumah anda. – Survey Lampu Cantik

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

8 Comments

  1. titan
    Twitter:
    August 27, 2013
  2. hafizmd
    Twitter:
    August 27, 2013
  3. TehR
    Twitter:
    August 28, 2013
  4. Cikgu Hairul
    Twitter:
    August 28, 2013
  5. Hafizul
    Twitter:
    August 28, 2013
  6. Hazmin Hamudin August 28, 2013
  7. AUC
    Twitter:
    August 28, 2013
  8. akubiomed January 18, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk Tips,panduan produk Elektrik dan informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!