Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog 2015, Ya seperti yang pernah aku katakan aku memang nak masuk contest SEO yang aku rasa mudah untuk ditulis. 2015 sememangnya tahun yang agak mencabar. Aku rasa banyak blog baru yang dimiliki oleh blogger lama telah dibina bagi tujuan meraih pendapatan, Walaupun mereka berlagak seperti newbie Mereka juga bermula kembali dengan artikel – artikel perkongsian umum.(“Boleh tak rakan – rakan blogger memperkenalkan mereka kepada saya “)

Pendapat peribadi saya tumbuhnya blog – blog baru adalah disebabkan tersebarnya maklumat , adanya blogger yang mampu menghasilkan pendapatan melebihi RM10K dalam masa berberapa hari sahaja. Dan saya juga akui benda ini memang terjadi. Tetapi saya juga percaya untuk menghasilkan pendapatan sebergini rupa bukan nya boleh buat dalam masa sehari.

Malaysia Best Blog 2015

Sebelum saya bermula memperkenalkan blog – blog yang terbaik bagi edisi 2015 ini suka saya katakan , Blog yang saya pilih hanyalah sekadar pilihan peribadi . Malah jika saya pergi meneroka lebih jauh lagi ke dunia Malaysia Best Blog 2015, Mustahil saya tidak akan menjumpai blog – blog super power yang sedap dibaca dan tidak mustahil akan terus diikuti walaupun hanya sekadar pelawat sepi.

Bagaimana pula perkongsian anda. Blog bagaimanakah pilihan anda untuk dinobat menjadi best blog 2015. Adakah perkongsian hidup,politik mahupun blog hiburan. Ataupun anda hanya menobatkan blog itu adalah blog yang best apabila anda kenal pemiliknya.

Pilihan Saya Malaysia Best Blog 2015 adalah

No.1 Best Blog-ย Cursing Malay / Melayu ini suka menyumpah

Saya rasa blog ini adalah blog yang paling lama aku ikuti, Rasanya aku kenal dulu blog ini daripada blog – blog rakan – rakan blogger yang selalu aku PM dan ikuti. Blog ini lebih dikenali dengan tulisan – tulisan Lobotomi politik Malaysia.

Penulisnya bukan lah berasal daripada Indonisia, Walaupun nama sebenarnya seakan – akan nama orang seberang.

Apa yang menarik tentang blog ini adalah , penulis cuba mengajak kita supaya berfikir menjadi seorang pemimpin daripada seorang politician. Cursing malay juga ada menghasilkan sebuah buku yang diterbitkan oleh DuBook Press.

“Aku rasa kalau cursing malay letak pauatan affiliate dalam tulisan beliau ,ramai agaknya yang akan membeli”.

Malaysia Best Blog 2015 - 1

Buku pertama yang aku beli daripada penulis Blog

No.2 Best Blog- ahmadfaizal.com

Aku rasa kadang rajin baca , kadang aku baca tajuk dan kadang cari link blog orang lain untuk aku saja – saja untuk meningalkan jejak. Tetapi apabila berlaku situasi bergitu terus terang aku terus shut down . Jujurnya aku penat aku perlukan tidur. Pagi – pagi buta nanti aku skodeng blog sifu ini lagi.

Kenapa aku lakukan demikian pasal ahmadfaizal mendakwa beliau kuat tidur tapi dalam masa yang sama komisen banyak masuk.

Jadi kita troll blog in pagi-pagi untuk belajar bagaimana beliau menjana pendapatan melalui blog.

Dari pemasaran email macam tak pernah lagi terperasan, Tapi nak tanya juga lah dekat beliau ada buat tak guna teknik email? hehehe

Malaysia Best Blog 2015 - 2

Terus paparkan wajah Cikgu Ahmad Faizal

No.3 Best Blog- Denaihati

Woh otai ini kalau tak masuk dalam senarai macam tak sah. beliau juga banyak berkongsi kesah – kesah kehidupan dan isu semasa.

Jika blog ini menganjurkan contets rasa macam – macam dia nak kita lakukan . Tapi serius hadiah yang akan diberi memang sangat berbaloi kepada usaha yang kita lakukan. Tak percaya tanya sahaja yang pernah mengikuti contest yang pernah dianjurkan.

Dari hati sama juga dengan situasi melawat blog time penat. serius bro ada juga entri yang tak sebulu di hati. Namun keseluruhanya blog denaihati masih lagi yang terbaik untuk dilawati . Anda juga boleh menjadikan blog ini sebagai pintu untuk blogwalking. Kebanyakan best blog suka komen disini.

Malaysia Best Blog 2015 - 3

Salah satu Contest yang penah dianjurkan yang menjadi kegilaan

No.4 Best Blog- Akma Omar

Jujur jarang – jarang aku melawat blog ini. Salah satu blog wanita selepas gadis tomato yang aku pilih.

Anda nak perbaiki tata bahasa dan lengok bahasa pada tulisan anda . Sila rajinkan diri membaca apa sahaja isu yang dikupas didalam blog ini.

Blog Akma Omar sangat popular di media sosial, Jika anda tidak masuk kedalam blog ini anda memang boleh dikatakan rugi kerana malas untuk menkaji bagaimana beliau mampu menghasilkan tulisan yang memukau.

Malaysia Best Blog 2015 -4

Akma Omar dari Google plus Saya

No.5 Best Blog – Buasir Otak

Selepas melayu menyumpah , blog ini juga boleh dikategori blog politik untuk remaja nak dewasa.

Ramai sekali pengikut blog ini, Blog ini memang banyak mengupas isu semasa, Bukanya seperti blog – blog surat khabar yang hanya memaparkan isu utama didada akhbar.

Pemilik blog ini juga yang selalu aku jumpa memberi komentar di blog cursing malay selain daripada aku yang mengaku kaki pancing.

Malaysia Best Blog 2015 - 5

Belum pernah mengubah kata – kata pengenal diri

No.6 Best Blog –Hasrul Hassan

Woha….Tak rajin rupanya aku memberi komen diblog brader ini. Hasrul Hassan diberitakan adalah seorang pakar SEO Malaysia. Dan aku mempercayai kerana dua tiga kali contest seo. Aku nampak beliau adalah salah seorang pemenang nya.

Jadi aku menyarankan anda semua pergi skodeng blog ini. Banyak sangat tips yang diberikan walaupun kita angap macam biasa – biasa. Tetapi itu juga lah yang membuatkan beliau banyak mendapat komisen daripada program afiliate dan sekali gus mendapat tempat dalam contest SEO yang disertai.

Malaysia Best Blog 2015 - 6

Denaihati juga menobatkan Hasrul Hassan sebagi Pakar SEO Malaysia

No.7 Best Blog- Oh Duit

Penganjur Contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Banyak tips sebenarnya yang diberikan dalam blog beliau. Hanya kita sahaja yang perlu mencarinya untuk diaplikasi untuk blog kita.

Jujur dalam tahun 2015 ini baru berberapa kali aku singah tetapi jika beliau mampu mengeluarkan hadiah utama sebanyak RM1500 untuk hadiah utama. Semestinya beliau serius untuk memperkenalkan blog Oh Duit ini adalah yang teristemewa.
Nampak gaya aku kena trolling blog ini . Munkin ada sesuatu yang aku tak tahu dan aku mesti tahu.

Penganjur contest SEO Malaysia Best Blog 2015 – Oh Duit

 

No.8 Best Blog – Multees

2014 baru aku kenal blog ini. Itupun selepas pemilik blog ini menjadi pesaing yang terhebat dalam 10 blogger terbaik Malaysia.

Selalu juga aku skodeng blog ini. Banyak rupanya idea – idea blog yang boleh tercetus apa bila membaca hasil penulisan beliau. Cuma baru sekarang sahaja aku mula sedari, Jadi yang ini juga aku sarankan kepada anda semua untuk digali.

Salah satu artikel yang tercetus selepas membaca blog multees “Blogger Suka Mencuri Entri Orang Lain”.

Malaysia Best Blog 2015 - 8

Dari Encik Zeo

 

No.9 Best Blog- Hidup Ringkas

Aku suka baca blog ini. Blog yang suka menghasut supaya menjadikan minda kita minda seorang usahawan.

Aku teka penulis Hidup Ringkas ini menulis atas pengalaman beliau menjadi seorang usahawan. Tak banyak beza juga antara kebanyakan blogger . Meraka menulis apa yang mereka minat dan tahu. Blog seperti ini biasanya akan bertahan lama sama seperti onlajer.com .

Kami menulis apa yang berlaku disekeliling kita. Berkongsi ilmu apa yang kami tahu. Cerita – cerita gosip kami akan tulis jika perlu atau jika kami rasa kami patut mengulasnya.

Oh ya Hidup ringkas juga ada menyatakan “Tidak dilarang ambil dan sebarkan tulisan di blog ini asalkan anda mendoakan kejayaan penulis” Tapi takan lah anda ingin copy paste . Rasanya lebih elok anda menyebarkan dengan share dimedia sosial anda atau anda ulas lah kembali apa yang telah tulis oleh pemilik Hidup Ringkas.

Malaysia Best Blog 2015 -9

Banyak cerita pasal niaga nih

No.10 Best Blog- onlajer.com

Macam biasa kena letak blog sendiri sebagai best blog, Walaupun takde sesiapa yang sudi menjadikan nya best blog , Tetapi ย untuk anda –

Anda inginkan panduan sebut harga pendawaian dirumah?. Anda mahu kan rekomendasi alatan elektrik yang patut dibeli mengikut keperluan?. Anda mahu belajar asas Auto Cad. Belajar cakap jawa kasar atau anda sengaja nak kenal – kenal dengan seorang bapa,suami penyayang. Anda memang berada ditempat yang sesuai.

Blog onlajer boleh cuba mengulas apa sahaja cerita yang anda mahukan. Tetapi kepakaran utama saya adalah seperti yang dinyatakan diatas.

Walaupun bergitu blog ini juga ada bercerita tentang bagaimana untuk menjadikan anda lebih disayangi boss anda .

ONLAJER LOGO

Logo rasmi pertama setelah sekian lama berblog

Siap dah 10 senarai Malaysia Best Blog 2015, Kalau nak diikutkan memang banyak . Blog masakan tak ada lagi, Blog gosip, Blog komik dan macam – macam jenis bloglah.

Jadi dengan terhasilnya senarai ini maka dengan rasa rendah diri saya ingin juga menyertai Contest Seo Malaysia Best Blog 2015.

Akhir kata dari penganjur melalui saya.-
“โ€œMari menyertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com.โ€

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

36 Comments

  1. Mohd Azuan
    Twitter:
    January 29, 2015
  2. suhiminain
    Twitter:
    January 29, 2015
  3. blogger lelaki
    Twitter:
    January 29, 2015
  4. Azzahairi January 29, 2015
  5. Mohd Shubhi
    Twitter:
    January 29, 2015
  6. emy January 30, 2015
  7. Mak Jemah Jual Vitamin
    Twitter:
    January 30, 2015
  8. Ikhwan Fahmi
    Twitter:
    January 30, 2015
  9. ikaa January 30, 2015
  10. sabree hussin January 30, 2015
  11. titan
    Twitter:
    January 30, 2015
  12. Abdfatah January 30, 2015
  13. Hero Borneo January 30, 2015
  14. OhDuit
    Twitter:
    January 31, 2015
  15. sensasi2020
    Twitter:
    February 2, 2015
  16. mrhanafi February 3, 2015
  17. Saimi Ramlan
    Twitter:
    February 3, 2015
  18. Dulu Lain Sekarang Lain
    Twitter:
    February 4, 2015
  19. hasrul hassan
    Twitter:
    February 8, 2015
  20. islam di dadaku
    Twitter:
    February 12, 2015
  21. mohdridzwan
    Twitter:
    February 14, 2015
  22. Azeni Ahmad February 15, 2015
  23. abdfatah February 15, 2015
  24. Oja Samid February 16, 2015
  25. Khairul Zamri
    Twitter:
    February 20, 2015
  26. AkmaOmar
    Twitter:
    February 23, 2015
  27. ikaa February 23, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge