Memborong Alatan Elektrik Dari China

Pengalaman rakan – rakan saya yang berbangsa cina, biasanya mereka akan pergi ke Negara china untuk mencari barang – barang peralatan elektrik seperti Lampu kalimatang, Kipas Dinding, Alatan pengecas tenaga solar hingga ke peralatan rumah yang difikir boleh dijual dipasaran tempatan.

Kebiasaan mereka akan pergi secara berkumpulan untuk mencari barangan perkakasan elektrik . Setelah itu mereka akan berkongsi menyewa kontena dan kos urusan penghantaran balik ke Negara kita. Bergitulah serba sedikit bagaimana mereka memborong dinegara China dengan harapan dapat menjual produk Elektrik tersebut dengan harga murah tetapi masih memperolehi keuntungan yang tinggi.

Ini adalah salah satu kaedah orang yang berpengalaman memborong produk elektrik di negara china.

PRODUK ELEKTRIK DI TaoBao

Tetapi sekarang, orang cina lebih suka mengunakan teknik borong online dengan mengunakan website TaoBoa.com. Teknik ini hanya diketahui oleh mereka kerana ia adalah website berbahasa cina.

Ops! Nanti dulu!!… sebelum anda terus bergegas ke website tersebut, anda narus tahu beberapa perkara yang sangat penting!

1. Jika anda terus ke halaman web tersebut dan terus membuat pembelian , ada kemungkinan, barang yang anda beli itu tidak akan sampai ke tangan anda dengan selamat.

2. Jika sampai pun, anda mungkin terpaksa membayar kos yang tinggi. Sama ada kos penghantaran atau pun kos percukaian.

3. Terus-terang , bukan semua barang yang ditawarkan di website tersebut, sesuai untuk anda beli atau borong. Hanya sesetengah barang sahaja yang sesuai dan ada banyak barang yang perlu anda elakkan dari membelinya di website tersebut.

Mengapa TaoBao.com?

Mungkin ini soalah pertama yang akan muncul di fikiran anda apabila saya menyebutkan tentang halaman webTaoBao.com. Mengapa membeli di TaoBao.com? Mengapa tidak Alibaba.com? ataupun AliExpress.com?

Untuk pengetahuian anda, TaoBao.com sebenarnya, adalah merupakan website milik syarikat Alibaba. Jadi..

Mengapa pula Alibaba mewujudkan TaoBao.com sedangkan mereka sudah ada Alibaba.com?

Sebenarnya, Taoboa.com diwujudkan untuk segmen pasaran yang berbeza…

Di Alibaba.com, ianya adalah lebih khusus kepada pemborong-pemborong yang besar dimana, produk-produk disitu dijual dengan harga yang sangat rendah. Tetapi untuk membeli di Alibaba, secara purata, minimum kuantiti yang perlu dipesan adalah antara 500 unit hingga 1,000 ke 10,000 unit.

Manakala AliExpress.com pula, adalah untuk segmen pengguna (consumer) dimana, di AliExpress.com, anda boleh membeli produk pada kuantiti yang sedikit, tetapi dengan harga yang agak mahal. Ianya sebenarnya sebuah website yang disasarkan kepada pengguna-pengguna di U.S yang mahu membeli barang dari China
secara terus.

TaoBao.com pula, adalah di tengah-tengah… ianya adalah khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan. Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com . Jadi ianya “just nice!”. Sangat sesuai untuk pemborong-prmborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan.

Dari sinilah seorang usahawan online Nigel Ong ingin berkongsi ilmu dengan anda semua tentang Rahsia TaoBao.com.

Beliau akan menerangkan bagaimana anda dari mula, memilih produk, cara memborong, hinggalah kepada cara bagaimana anda boleh menjual dan membungkus produk tersebut kepada pelanggan-pelanggan anda.

Antara Rahsia TaoBao.com Yang Akan Anda Pelajari –

 • Rahsia 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku
 • Rahsia 2 : Produk Yang Perlu Dielakkan!
 • Rahsia 3 : Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian DiTaoBao.com
 • Rahsia 4 : Cara Menjual Produk Yang Telah Diborong Secara Online!
 • Rahsia 5 : Proses Jualan & Teknik Meng”Ayat”

Jadi untuk anda yang mahu belajar teknik rahsia TaoBao anda boleh terus pergi mendapatkan ebook ini dari Rahsia TaoBao.com

RahsiaTaobao.com _Memborong Dari Negara China

Rahsia TaoBao.com

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

11 Comments

 1. islam di dadaku
  Twitter:
  March 18, 2015
 2. Mek ila Jual Vitamin March 18, 2015
 3. blogger lelaki
  Twitter:
  March 18, 2015
 4. mrhanafi March 19, 2015
 5. ohcikgu
  Twitter:
  March 19, 2015
 6. encikarman
  Twitter:
  March 20, 2015
 7. sabree hussin March 28, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge